NĚMECKO 2018

Německo v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Německo 2018

Pokud je Německo cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2018. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Německa, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Německu, o výletech v Alpách a do zajímavých měst, o ekologických plaketách, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Německu, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 02.12.2018, 10:35.
Moc prosím o několik rad ohledně Berlína. Kde koupím a za kolik hromadnou jízdenku na MHD pro 5 osob a případně kde se označuje? Označím v metru nebo autobuse a platí mi 24 hodin? Musím mít při vjezdu do Berlína eko známku, když mám auto na benzín, rok výroby 2016 a kde se dá koupit přes internet? Budu bydlet na ulici Wundtstrasse 72, Charlottenburg-Wilmersdorf, 14057 Berlin. Někde jsem četla, že existuje autobus v Berlíně - MHD, který objíždí všechny pamětihodnosti a končí na Alexanderplatz. Nevíte o kterou linku se jedná a kde je nástupní místo? A poslední otázka. Jak nejlépe se z Alexanderplatz dostanu na East Side Galery - galerie pod širým nebem? Děkuji moc za pomoc. Daniela.

Jízdenky zakoupíte v automatu nebo na prodejních místech - pokladny BVG nebo dalších 330 partnerů (stánky apod.). Ve Vašem případě na stanici Messe Nord. Můžete ji zakoupit také přes BVG. Celodenní jízdenka pro 5 osob platí od označení do 3:00 následujícího dne. Její cena je pro zóny AB € 19,90. Při vjezdu do Berlína potřebujete ekologickou známku. Vaše ubytování je umístěno těsně za hranicí (uvnitř) této ekologické zóny. Od roku 2010 mohou do Berlína vjet automobily pouze se zelenou známkou. Nicméně pro Váš automobil ji bez problému získáte. Můžete si ji objednat např. přes ekologickaznamka.cz. Její cena začíná na 499,- Kč. Můžete ji objednat také přes umwelt-plakette.de za € 31,90. Autobus Hop-on Hop-off zakoupíte za € 19,00 (denní jízdenka). Do East Side Gallery se z Alexanderplatz dostanete nejdříve metrem U5 na Weberwiese a odtud autobusem č. 347 na Oberbaumbrücke. Odtud přejděte na nábřeží a po Mühlensrasse se dostanete k East Side Gallery. Můžete jet také metrem U8 na Kottbusser Tor a tady přestoupit na metro U1 a jet na Warschauerstrasse. Odtud je cesta popsaná výše. Na Waeschauerstrasse můžete jet také přímo vlaky S3, S5 a S75.

# 14.09.2018, 17:53.
Vážení Řehůřkovi, prosím o radu, jak se nejlépe dostat (pěšky, nebo městskou dopravou) z hlavního nádraží v Drážďanech do hotelu Felix im Lebendigen Haus, Kleine Brudergasse 5. Do Drážďan přijedeme firmou Regio Jet, která má uvedené stání dojezdu u Hbf-Bayrische str. Děkuji za odpověď. K.

Projděte nádražní halou na její druhou stranu, kde je Wiener Platz. Odtud jezdí tramvaj č. 11. Jeďte ve směru doprava, když nádražní halu budete mít za zády. Vystupte na zastávce Postplatz. Jděte ve směru jízdy tramvaje směrem k Postplatz. Přejděte Wilsdruffer Str. a budovu před Vámi obejděte zleva (přes Postplatz). Za ní je budova s hotelem Felix im Lebendigen Haus, vhod je zezadu. Víceméně Vás k němu dovedou tramvajové koleje. Dopravu provozuje VVO. Jízdenka stojí € 2,40. Pokud budete během dne cestovat častěji, můžete si koupit celodenní jízdenku za € 6,00. Jedná se o jízdenky v centrální zóně. Pokud Drážďany navštívíte v období do 5.10.2018, probíhá v místě zastávky Regio Jet rozsáhlá rekonstrukce, do jejího ukončení je zastávka přeložena na Andreas-Schubert-Straße. Po té se dostanete k Wiener Straße, po ní doleva směrem k tunelu (chodník vede vedle nad povrchem) a dále k Wiener Platz. Odtud je cesta popsaná výše.

# 18.04.2018, 11:40.
Vždy mě poradíte dobře a proto i dnes si dovoluji na vás obrátit. Potřebuji se dostat v Hamburku z autobusového náraží ZOB do přístavu Hamburg Cruise Center Steinwerder, kde jsou terminály pro pasažéry. Děkuji a přeji pěkný den. Markéta.

Ze stanice Hauptbahnhof Süd jeďte metrem U3 na Landungsbrücken Brücke 1 a odtud lodí č. 73 na Argentinienbrücke. Odtud už je to k Hamburg Cruise Center Steinwerder přibližně 200 metrů. Jízdenka Vás vyjde na € 3,30. Dá se to stihnout do půl hodiny. Dopravu provozuje HVV. Ze zastávky musíte podejít most a po cestičce stáčející se doprava vyjít nahoru k zastávce autobusu. Odtud pokračujte po Buchheisterstrasse až ke kruhovému objezdu, před kterým přejděte po přechodu na druhou stranu a kolem kruhového objezdu k Hamburg Cruise Center Steinwerden.