NĚMECKO 2016

Německo v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Německo 2016

Pokud je Německo cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2016. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Německa, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Německu, o výletech v Alpách a do zajímavých měst, o ekologických plaketách, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Německu, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 30.04.2016, 11:16.
Řehůřkovi, můj dotaz není ohledně trasy, tu dobře znám. V září pojedeme na Lago di Garda po rakouské dálnici A1 od St. Pölten, od Rosenheimu pokračujeme na Brenner. Zajímalo by nás, zda je ten německý úsek dálnice za Salzburgem přes Rosenheim a dolů ke Kufsteinu zpoplatněný. Na internetu čteme protichůdné informace. Nejprve, že německý parlament schválil mýtné pro cizince, potom, že se neplatí nic. Je to dost matoucí. Děkuji za odpověď. J.

V Německu se na dálnicích za osobní automobily zatím neplatí. Bylo to sice schváleno v březnu 2015, platit to mělo od ledna 2016, ale Evropská komise zasáhla a zavedení mýtného Německé ministerstvo dopravy odložilo. Dříve nebo později k tomu však dojde. Mýtné bude elektronické a jeho výše se bude odvíjet s největší pravděpodobností podle ekologické šetrnosti vozidel.