NĚMECKO 2011

Německo v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Německo 2011

Pokud je Německo cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2009. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Německa, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Německu, o výletech v Alpách a do zajímavých měst, o ekologických plaketách, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Německu, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 19.08.2011, 11:16.
Mám vyjet za prací do Inzellu v Bavorsku u rakouských hranic a vůbec nemám ponětí, jak se tam co nejsnadněji dostat. Nemohu najít spoje. Jsem z Ústí nad Labem. Děkuji za odpověď. Dana.

Většina vlaků jezdí v následující ose: Ústí nad Labem - Praha - Norimberk - Mnichov - Traunstein (co uvedené město, to přestup). Spoje najdete i na českém Idos. Z Traunsteinu se pak dopravíte autobusem. Ten jezdí přímo z nádraží v Traunsteinu na autobusové nádraží v Inzellu. V pracovní dny jezdí 12 linek od 6:35 do 18:25, v So a Ne 5 linek od 7:30 do 17:30. Existuje však jednodušší a cestovatelsky příjemnější řešení. Se společností Tourbus, která jezdí z Brna přes Prahu (Florenc), České Budějovice, Salzburg, Bad Reichental, Innsbruck, Veronu do Milána, se dopravte do Bad Reichenhall. Linka odjíždí z Prahy v pondělí a ve středu vždy ve 22:15, v Bad Reichenhall je ve 4:20. Jednosměrná jízdenka Vás vyjde něco přes 800,- Kč, zpáteční něco přes 1400,- Kč. Z Bad Reichenhall odjíždí autobusy do Inzellu od vlakového nádraží v 6:30, poslední v 18:30 (So + Ne 8:30 až 16:30). Jedná se o spoje DB Bahn. Ceník linky neznáme, bude se však jednat řádově o jednotky €.