NĚMECKO 2010

Německo v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Německo 2010

Pokud je Německo cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2009. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Německa, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Německu, o výletech v Alpách a do zajímavých měst, o ekologických plaketách, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Německu, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 06.01.2010, 09:27.
Pane Řehůřku, chci se Vás zeptat, zda jste na svých cestách po Salcbursku nebyli také na Orlím hnízdě? Pokud ano, můžete mi sdělit více informací kolem dopravy nahoru? Je možné tam dojet autem, nebo je nutný nějaký místní dopravní prostředek a za kolik a co cena všechno obnáší? Odkud odjíždí a v jakých časových intervalech atd. Nebo je možný výšlap pěšky? Jsou cesty dobře značeny a jaký mají povrch? Jak dlouho trvá eventuálně cesta pěšky? Děkuji a přeji šťastný Nový rok. Jiří.

Na Orlí hnízdo jsme se ještě nedostali. Je sice přibližně 30 km od Salzburgu, najdete ho však na německé straně. Vede tam sice silnice, pro běžnou dopravu je však uzavřena. Je dokonce uzavřena i pro pěší. Doprava je zajištěna autobusy od května do října. Odjíždějí od placeného parkoviště - viz mapa. Zpáteční jízdenka včetně skalního výtahu v závěru Vás přijde na € 15,50. Děti do 14. let platí € 9,00. Autobusy jezdí každých 25 minut každý den od 8:55 do 16:00. Jízda v jednom směru trvá 50 minut. Výstup je možný i pěšky. Výstupové trasy najdete na výše uvedené mapě. Pěší výstup trvá přibližně 2 až 2,5 hodiny. Značení a kvalita odpovídá standardům značení turistických cest v Alpách. Více informací najdete na Kehlsteinhaus.