LONDÝN 2016

Londýn v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Velká Británie / Londýn 2016

Pokud je Londýn cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2016. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do londýna autem, letadlem nebo autobusem, o poplatcích na dálnicích a v tunelu, o parkování, o ubytování, o cestě na letiště, o návštěvě památek, o městské hromadné dopravě a najdete zde také mnoho dalších informací o Londýně, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 29.12.2016, 17:52.
Nemáte zkušenost s ubytováním v Londýně? Chtěli bychom se ubytovat za přijatelnou cenu. Přiletíme na letiště Gatwick v pozdních hodinách. Předem moc děkujeme. Martina.

Pokud přiletíte v pozdních nočních hodinách, potom je pro Vás velkou prioritou se dostat co nejdříve na ubytování. Proto doporučujeme se ubytovat přímo v blízkosti letiště. Přímo na letišti jsou samozřejmě samé drahé hotely typu Hilton, Marriot apod. My doporučujeme ubytování v Airport Inn Gatwick s nonstop recepcí. Nachází se v těsné blízkosti letiště na London Rd u kruhového objezdu. K dopravě na ten kousek doporučujeme taxi. Veřejná doprava je ze South Terminal na Brighton Road, odkud je to pěšky 5 až 10 minut.

# 26.02.2016, 16:48.
Chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenost také s Londýnem. Potřebujeme se dostat z letiště Gatwick k Tower of London a zpět potom z Trafalgar Square zase na Gatwick. Poradíte prosím? Děkuji. Andrea.

Těch možností je několik. Např. můžete jet vlakem Gatwich Express, který Vás zaveze přibližně za půl hodiny na Victoria. Zaplatíte ale cenu £ 17,70. Jízdenky zakoupíte přes Terravision. Z Victoria pak můžete pokračovat zelenou District Line nebo žlutou Circle Line na Tower Hill za 15 minut. Odtud už to je k Tower of London 5 minut chůze. Za metro zaplatíte na této trase £ 4,90, s kartou Oyster, zaplatíte £ 2,40. Můžete jet také autobusem Terravision za € 6,00 na Cromwell Road. Odtud pak z Gloucester Road zelenou District Line nebo žlutou Circle Line na Tower Hill za 21 minut. Cena je stejná jako v předchozím, případě. Z Trafalgar Square cestujte opět metrem ze stanice Charing Cross. Nejdříve černou Northern Line nebo hnědou Bakerloo Line na Embankment a odtud zelenou Discrit Line nebo žlutou Circle Line na Victoria. Cesta trvá 5 minut. Odtud vlakem Gatwich Express na letiště. V případě varianty autobusem jeďte ze stanice Charing Cross hnědou Bakerloo Line na Picadilly Circus a odtud modrou Piccadilly Line na Gloucester Road. Cesta trvá 10 minut. Přejděte na Cromwell Road na autobus Terravision, který Vás zaveze na letiště. Ceny jízdenek jsou stejné jako v předchozím případě.