KALÁBRIE 2006

Kalábrie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Kalábrie 2006

Pokud je Kalábrie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2006. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Kalábrie, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o kempech, o výletech v Kalábrii, o trzích, o nákupech potravin a najdete zde také mnoho dalších informací o Kalábrii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 14.11.2006, 20:04.
Přečetl jsem si Vaše stránky o Kalábrii. Navštívil jsem ji s rodinou v červnu 2006. Byli jsme tam dva týdny. První týden jsme byli v Ricadi na Capo Vaticano. Tento týden byl super! Druhý týden jsme byli v Praia a Mare ve Villaggio Club Bridge. Nejsme vůbec nároční, ale musím konstatovat jedním slovem - katastrofa. Nepochopím, že recepční neumí ani ten nejnutnější základ angličtiny! Kdyby tam nebyl jakýsi provozní, kterému jsem vysvětlil, že máme objednaný a zaplacený apartmán, tak jsme spali nevím kde. Hlavně, že mají 4 hvězdičky. Neochota a neschopnost pokračovala tím, že jsme dostali klíče, mapku naprosto nečitelného rozložení apartmánů. Ten náš jsme hledali asi půl hodiny. Celý areál je naprosto nevzhledný slepenec betonových krabic, kde je všechno daleko a do kopce. Bazén je hezký, ale tenisový kurt hrozný. Síť jsme si museli upravit sami, jinak bychom si ani nezahráli. Všechno rozbité. Poslední věta - pláže katastrofa, několik set slunečníků, žádné služby, několik otrávených plavčíků - fabrika na turisty. Naprosto nesrovnatelné s plážičkami na Capo Vaticano. Praia a Mare už nikdy - to raději rybník v Třeboni. Přesto jsem rád, že jsem si přečetl Vaše články, určitě mi poskytly spoustu dobrých informací. Mějte se hezky a přeji hodně krásných zážitků na Vašich dovolených. Nashledanou. Dušan z Mostu.

Děkujeme za Vaši zprávu a Vaši zkušenost. Je jen důkazem toho, že zkušenost jednoho může být odlišná od zkušenosti jiného. My jsme byli ve Villaggio Club Bridge velice spokojení. Na recepci byla skvělá recepční, která uměla částečně anglicky. Hned po příjezdu se nás ujala, vše nám vysvětlila, v případě jakéhokoliv dotazu, který sama neuměla zodpovědět (i během pobytu) vytočila číslo na agenturu Polycastrum Viaggi v Praia a Mare, kde v té době byla i paní Lenka Čadská, která zastupuje tuto agenturu v České republice. S tou jsme se pak bez problému o všem pobavili. Apartmán jsme sami nehledali, převzala si nás něco jako pokojská, která jela před námi svým Fiatem Punto a k apartmánu nás dovedla, vše nám předala a ukázala. Při odjezdu jsme přesně ve smluvenou hodinu předali apartmán pokojskému :-) Co se pláží týče - nádhera. Je ale pravda, že jsme tam byli mimo sezónu, takže i na služby jsme neměli prakticky žádné požadavky. Přečtěte si naši reportáž Kalábrie 2002. Zaujala nás i Vaše zmínka o Capo Vaticano. My jsme tam byli letos ve stejné době, v termínu od 3.6.2006 do 17.6.2006 v Residenci Le Cannelle. Možná jsme se tam na plážích kolem Capo Vaticano potkávali. Přečtěte si naši reportáž Kalábrie 2006 Ochotný personál, skvělé ubytování, nádherné pláže, ještě nádhernější výlety - Aiolské ostrovy, Národní park Sila, Národní park Aspromonte, historická městečka atd. Na třetí týden jsme si odskočili na Sicílii do Catanie, kde jsme poznávali Etnu, soutěsku Alcantara, Taorminu, Syrakusy. Přečtěte si naši reportáž Sicílie 2006.