KALÁBRIE 2003

Kalábrie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Kalábrie 2003

Pokud je Kalábrie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2003. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Kalábrie, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o kempech, o výletech v Kalábrii, o trzích, o nákupech potravin a najdete zde také mnoho dalších informací o Kalábrii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 16.05.2003, 13:25.
Konečně slušný web a cestování v Kalábrii. V roce 1997 jsme byli v Praia a Mare v Casetta Bianca a byli jsme nadšeni. Letos chceme vlastní dopravou do Bova Marina a mám prosbu. Určitě máte nějaký podrobnější cestovní itinerář cesty po neplacených komunikacích. Mohl byste mi ho, prosím, poskytnout? I když já se chystám začátkem prázdnin a to asi bude už dost husto. Díky. Jaromír.

Děkujeme za pochvalu webu. Podrobný itinerář cesty nemáme a ani jsme ho nesestavovali. Jeli jsme přímo podle mapy. Podívejte se na popis naší cesty do Kalábrie a z Kalábrie. Těžko doporučit, která z těchto tras je výhodnější, nám se více zamlouvala ta, kterou jsme absolvovali cestou zpět. To ale bylo 1.6., v červenci to může být úplně jinak. Cestu z Praia a Mare do Brna jsme zvládli za 22 hodin s Felicií s malými zastávkami.


# 15.04.2003, 11:46.
My se chystáme do jižní Itálie a na Sicílii koncem dubna bez cestovky. Ráda bych vás poprosila, zda byste nám nemohli dát nějaké tipy spíše na levnější ubytování v kempech, apartmánech atd. nebo tipy na nějaké internetové stránky, kde můžeme najít seznam možných ubytovacích zařízení v Itálii včetně kontaktů. Chceme jet s dětmi, takže bychom si ubytování rádi zamlouvali alespoň trochu dopředu. Děkuji moc. E.

Záleží, zda chcete bydlet týden na jednom místě, druhý týden na druhém apod., nebo zda chcete každý den spát jinde. V prvním případě Vám doporučujeme se raději obrátit na nějakou cestovní kancelář, je to jistější. Ve druhém případě Vám doporučujeme navštívit portály Booking a camping.it. Ve druhém jsme úspěšně našli ubytování v polovině naší cesty do Kalábrie v roce 2002 a byli jsme spokojeni. Nezapomeňte také na cestovní pojištění. Stejně tak věnujte zvýšenou pozornost především u kempů tomu, od kdy jsou otevřeny. Koncem dubna mohou být některé ještě mimo provoz.

# 04.02.2003, 17:06.
Vážený pane Řehůřku, úvodem děkuji za firmu za kladné ohodnocení našeho reklamního tahu s Modrou hvězdou Orion. Tento Váš komentář jsem objevil náhodou, kdy jsem hledal nějaké informace ohledně cesty do Kalábrie. Z tohoto důvodu Vám také posílám tento e-mail. Chtěl bych se zeptat, u jaké společnosti jste rezervovali ubytování při Vaší cestě do Kalábrie? S pozdravem J.

Na dovolenou jezdíme s cestovní kanceláří Čedok. Zatím nás tato společnost nezklamala, vše bylo všude zajištěno a nikde jsme neměli problémy. Tour operátor, který prodává pobyty v Kalábrii, je společnost Polycastrum Viaggi. Tato společnost sídlí přímo v Praia a Mare na náměstí. Zastoupení v Praze prodává pobyty přes síť svých smluvních partnerů v České republice. Podívejte se na výše uvedené stránky tohoto tour operátora, kde jsou i odkazy na prodejce. Výhodné může být si objednat pobyt u internetových agentur, v tomto případě doporučujeme společnost Invia, kde najdete komplexní nabídku více jak 200 pojištěných cestovních kanceláří. Navštivte také Booking.

# 30.01.2003, 10:03.
Milí Rehúrkovi! Srdečne Vás zdravím a som nesmierne potešený, že som našiel vo Vás informátora o talianskej Kalábrii, ktorú chceme s manželkou tento rok navštívit avšak autobusom cez CK. Pozorne som si prečítal Vaše dojmy z týchto končín, ktoré mi ozrejmili viac vecí, ale poprosím Vás ešte o nejaké rady a informácie. Kedže nebudeme mobilní ako vy, a radi by sme navštívili aj iné miesta, rad by som Vás poprosil ak mate znalosti, aká je cena požičania povedzme malej motorky na 1 deň, čo doporučujete z potravin zobrať so sebou, koľko stojí povedzme večera pre dvoch ľudí - ryby, pica, sú rozdiely cien v sezóne a mimo sezóny? Navštívili ste Santa Maria del Cedro, lebo práve tam smerujeme, alebo doporučujete Praia a Mare, sú strmé cesty od pláže k apartmánom? Ak máte čo povedať a objasniť prípadne poradiť, budeme veľmi radi. S pozdravom Anton.

Co víme, samozřejmě rádi povíme. Auto ani motorku jsme si půjčovat nepotřebovali, proto přesné ceny neznáme. Běžná cena v evropských letoviscích se však pohybuje v přepočtu od 1200,- Kč na den za auto. S počtem dnů samozřejmě cena klesá. S vyšší kategorií auta roste. V ceně je většinou zahrnuto pojištění, daň, přistavení vozidla atd. Není zahrnut benzín. Motorka bude zřejmě o něco levnější. Potraviny: pokud jedete autobusem, asi toho z potravin na pobyt moc nepovezete. Obecně jsou v Itálii potraviny o něco dražší než u nás, není to ale zase tak hrozné. Podstatně dražší jsou uzeniny, sýr a pečivo. I jednodušší večeře v restauraci Vás příjde v přepočtu i na 200,- Kč až 500,- Kč za osobu. Ceny všeho možného v prázdninových letoviscích jsou přímo závislé na datumu v kalendáři. Santa Maria del Cedro se nachází kousek na jih od Praia a Mare, leží na úpatí národního parku Pollino. Hory se zde zvedají přímo od moře. Pokud nebude Váš apartmán přímo na pláži nebo kousek od pláže, počítejte se strmou cestou. Přejeme Vám příjemnou dovolenou.