GARGANO 2010

Gargano v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Gargano 2010

Pokud je Gargano cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2010. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem na Gargano, o poplatcích na dálnicích, o ubytování na Garganu, o místní dopravě, o plážích, o výletech do historických měst i do srdce pralesa Foresta Umbra, o trzích a jejich termínech, o dopravě na ostrovy Tremiti, o výstupu na nejvyšší vrchol Monte Calvo, výletu lodí k pobřežním jeskyním a najdete zde také mnoho dalších informací o Garganu, na které se nás naši čtenáři dotázali. Právě čtete první část.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 14.12.2010, 18:14.
Můžete poradit, jak se dostat do mořských jeskyní v září z Vieste? A jak to je v Sant' Michael s návštěvou jeskynního kostela - vstupné, parkování atd. My jsme byli letos v Rodi Garganico, Vieste a okolí - super, nejlepší dovolená, ale na tyto aktivity bylo jaksi po sezóně, alespoň nám to tak připadalo, ale chceme příští rok zase. A existuje nějaká použitelná sleva při placení mýtného? Děkuji. Miroslav.

Do mořských jeskyní se dostanete lodí z přístavů ve Vieste a v Mattinatě. Záleží na tom, kdy přesně v září do těchto míst pojedete. Čím později, tím je samozřejmě nabídka užší. Ve svatyni v Monte Sant' Angelo se vstupné neplatí. Je třeba dodržovat běžný standard v oblečení. Kalhoty by měly být pod kolena, ramena zakrytá, čepice z hlavy - není to však striktně vyžadováno, dole Vás maximálně někdo upozorní. Zaparkovat můžete na centrálním parkovišti nahoře u hradu za poplatek nebo dole mimo historické centrum bez poplatku. O slevě na mýtném nemáme žádné informace, nebo spíše neexistuje. Něco málo můžete ušetřit nákupem karet Viacard, ale nevyplatí se to. Pokud z karty nevyčerpáte celou částku, což při jednorázovém použití během dovolené nevyčerpáte, pak se ze slevy stane spíše přirážka. Ušetřit můžete jízdou mimo dálnici tam, kde se to nabízí a není to zdržení - viz například naše reportáž Gargano 2008.

# 27.10.2010, 10:51.
Máme za sebou zářijovou cestu na Gargano a chtěl bych Vám poděkovat za informace, které jsem načerpal na Vašem webu. Kempovali jsme v Baia di Campi s velkou poloprázdnou pláží, v kempu byl obchůdek i restaurace s českým jídelním lístkem! Všude čisto a ochota, do Vieste 15 minut jízdy, snad jen počasí úplně nevyšlo. Ale to nevadilo, zpestřením byl výlet napříč Itálií na Vesuv a prohlídka Pompejí nebo cesta člunem podél pobřeží s návštěvou jeskyní ... I přes velkou vzdálenost a nekonečné zácpy na Breneru a u Mnichova se rádi na Gargano vrátíme. Ještě jednou Vám za celou rodinu děkuji za jedinečný web o italském Garganu. Marcel z Chrástu u Plzně. P.S.: ještě teď vzpomínám na jedinečnou chuť sušených rajčat naložených s česnekem v olivovém oleji.

Děkujeme za Vaši zprávu a jsme rádi, že se Vám dovolená v Baia di Campi líbila. Děkujeme také za tip na specialitu z jihoitalské kuchyně.

# 05.10.2010, 19:52.
Tento víkend se chystáme na týdenní poznávací dovolenou na Gargano. Chtěl bych se zeptat, zda bude možné sehnat ubytování v nějakém hotýlku blízko Vieste bez rezervace. Předem děkuji za odpověd. Vojtěch.

V tomto termínu by už problém být neměl. Rezervace dopředu má však spoustu výhod, např. pohodlný výběr s ohledem na vybavení, polohu, cenu atd. Doporučujeme se podívat na Booking.

# 27.07.2010, 18:02.
5. července bychom rádi jeli na dovolenou na Gargano do Vieste pod vlastní stan. Sledovali jsme nabídky jednotlivých kempů dostupných na internetu, ale ne vždy jsme se dopátrali cen pro vlastní stan. Obracíme se proto na vás s dotazem, zda je vůbec možné sem přijet na vlastní pěst a sehnat ubytování v některém z místních kempů. Děkuji vám za ochotu a přeji hezký den. Boris.

S ubytováním ve vlastním stanu by problém být neměl. Doporučujeme si však vytipovat více vhodných kempů v okolí, pro případ, že by bylo z nějakého důvodu obsazeno v jednom. Seznam kempů s odkazy na oficiální stránky, kde jsou ceníky, najdete na camping.it nebo unicamping.com.

# 26.07.2010, 12:29.
Jen náhodou jsem našla vaše skvělé stránky a okamžitě jsem se začetla :-) Hledala jsem o Garganu zajímavosti a našla jsem stránky, které jsem si představovala, děkuji! Na Gargáno do Rodi Garganico se chystáme již po druhé, ovšem zase autokarem. Chtěli bychom navštívit města Peschici a Vieste, problém je, že se tam chceme vypravit sami, a to autobusem nebo vlakem. Již jsem se dívala na italské stránky Ferrovie del Gargano a SITA, ale moc jsem se tam nevyznala. Nemáte nějakou radu, co je rychlejší spoj, jak často jezdí, či co stojí méně? Dále jsem se dozvěděla, že v Lido del Sole je nějaký aqupark, chtěli bychom se tam podívat, ale neznám o něm žádné informace, ani CK tam nepořádá výlety. Nevíte o něm něco? A poslední otázka spíše ze zvědavosti, chystáte se jet znovu na Gargano? Velice děkuji za odpověď a přeji hodně dalších hezkých zážitků. Lenka.

Vlak na Garganu společnosti Ferrovie del Gargano končí přibližně 2 km před Peschici ve směru od Rodi Garganico, tzn. na cestu do Peschici nebo Vieste je nepoužitelný. Budete muset využívat autobusové spojení od stejné společnosti, konkrétně se jedná o oblast č. 8. Počítejte však s tím, že jízdní řády se moc nedodržují. Aquapark Aquasol se nachází u Lido del Sole ve směru na Rodi Garganico. Na Gargano se v nejbližší době nechystáme, chceme se soustředit i na jíné země, než je Itálie. Nevylučujeme však, že se tam do budoucna zase vrátíme.

# 26.07.2010, 10:13.
Máte super stránky. Itálii mám moc rád, byl jsem několikrát v Kalábrii a letos se chci po mnoha letech vrátit do Vieste. Hledám v okolí nějaký aquapark. Vím, že byl nějaký severně od Vieste, ale nemohu to nikde na internetu najít. Můžete mi, prosím, poradit? Děkuji za odpověď. Bohumil.

Od Vieste jsou aquaparky daleko. Nejbližší je v blízkosti Lido del Sole, ve směru na Rodi Garganico. Jmenuje se Aquasol a funguje jen o prázdninách. Dva velké gargánské aquaparky jsou ještě dál. Na jihu pod Manfredonií Ippocampo a na severu u Marina di Lesina Acquafantasy.

# 25.07.2010, 16:32.
Vaše stránky jsou skvělé. Sleduji je již velmi dlouho a dnes přicházím s otázkou sám. Již jednou jsme byli v kempu Baia Falcone a to osobním autem v bungalovech. Tento rok jsme si zarezervovali obytný vůz a chtěli bychom buď do tohoto nebo, pokud máte nějaký tip, do jiného kempu na Gargánu. Jsme rodina - děti 3 a 12 let. V Baia Falcone nám vyhovolal kousek obchod, moře, prádelna, kavárna. A ještě jeden dotaz ohledně dálnic v Itálii. Obytný vůz Ford Tranzit jede dálnicí jako osobní nebo za specialní taxu? Vím, že osobákem to bylo kolem € 50,00 Předem děkuji za každou radu a poznatek. J.

Pokud jste byli s Camping Villaggio Rosa Baia Falcone naprosto spokojeni a jedete do stejné oblasti, není důvod měnit. Dálnice v Itálii se platí podle náprav, které má vozidlo. Skupina se dvěma nápravami je ještě rozdělena podle výšky u přední nápravy. Tu budete mít určitě vyšší než 1,3 m, spadáte tedy do skupiny B. Ta platí jen lehce více než skupina A. Např. na trase Tarvisio - Poggio Imperiale platí skupina A částku € 51,50, skupina B částku € 52,70. Pokud byste však připojil k vozidlu vozík, budete už mít tři nápravy a platíte pak € 68,50.

# 25.07.2010, 01:08.
V pátek 30.7. odjíždím na dovolenou do Rodi Garganico - Itálie, Gargáno. Ale to asi víte :-) Chci se zeptat, zda nevíte o nějakých trzích. Vím, že v sobotu bývají v Rodi Garganico, ale chci se zeptat, zda se nenecházejí trhy i někde jinde - ve Vieste, v Peschici, nebo v okolí. Děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Eva.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 21.08.2008, 08:52.

# 23.06.2010, 09:11.
Chci se s vámi podělit o zkušennost s CK Gargáno. Přeposílám Vám dopis, který jsme jim jako klienti zaslali po naší dovolené od 11.6.2010 do 20.6.2010.

Děkujeme, že jste se s námi podělila o Vaši zkušenost.

# 21.06.2010, 11:25.
Nakoniec sme si predsa len prenajali v Bari auto, až tak moc drahé zas nebolo, na týždeň sme zaplatili € 150,00 a cestovali na Gargano. Oplatilo sa! Bolo tam nádherne! My sme boli vo Vieste, co je takmer rozprávkové mestečko plné úzkych uličiek, kaviarničiek, restaurácií. Nádherné poloprázdne čisté pláže, čisté a teplé more. Skvelá strava, super ubytovanie. Nečudujem sa vám, že sa tam pravidelne vraciate :-) S pozdravom Juliana.

Děkujeme za skvělou zprávu. Jsme rádi, že se Vám dovolená povedla.

# 20.06.2010, 17:48.
Milí Řehůřkovi, ráda bych se zeptala. Letos 23.7.2010 odjíždíme na Gargáno a od nás z Českých Budějovic jsou dvě možné trasy. Buď přes Villach, nebo přes Brenner. Chceme vyrážet v poledne, aby si manžel mohl někde na cestě chvilku pospat. Chtěla bych znát Váš názor, kudy jet vzhledem k termínu, času odjezu a poplatkům. Přibližně od Benátek chceme sjet z dálnice a jet okreskama. Dálnice je drahá, jak už jsem se u Vás dočetla. Předem moc děkuji za odpověď. Marie.

Obě trasy jsou na tom naprosto stejně z hlediska vzdálenosti (rozdíl řádově jednotky kilometrů) i poplatků. V obou případech platíte rakouskou desetidenní dálniční známku v ceně € 7,90, mýtné v Rakousku (Brenner € 8,00, tauerntunnely € 9,50) a mýtné v Itálii (přes Brenner € 51,40, přes Tarvisio € 50,50). Přes Brenner tedy zaplatíte € 67,30, přes Tarvisio € 67,90. Ve Vašem termínu bychom volili variantu přes Brenner, protože velkým dopravním rizikem v pátek odpoledne jsou kolony na A10 před tauernskými tunely. Cestu doporučujeme absolvovat celou po dálnici, protože pobřeží mezi Rimini a Termoli je jedno velké letovisko s hustým provozem. Pokud byste se rozhodli přesto pro variantu přes Villach, pak je možnost ušetřit na mýtném, tak jak je to popsané v naší reportáži Gargano 2008.

# 20.06.2010, 17:23.
Letos uvažujeme o dovolené na Garganu. Jezdíme s vlastním stanem do kempů. Bohužel jsem nikde nenašla ceník kempů v této oblasti. Prosím o radu. Děkuji. Jana.

Podrobné informace o kempech v Itálii, a tedy i na Garganu (Puglia), včetně cen a odkazů na oficiální stránky najdete na camping.it a unicamping.it.

# 17.06.2010, 22:41.
Poradíte mi nějaké trabucco poblíž Rodi Garganico? Chtěli bychom zkusit tento nevšední zážitek a stavit se na večeři. Přibližné ceny by byly fajn. Děkuji. Zdeněk.

V okolí Rodi Garganico nevíme, ale v blízkosti Peschici je Ristorante il Trabucco, kde se ceny pohybují od € 20,00 do € 30,00. Restauraci najdete přímo u trabucco, které je u Monte Pucci za pláží Calanella.

# 17.06.2010, 13:27.
Za dva týdny jedu na Gargano do Peschici - kemp Baia San Nicola. Velmi by mě zajímalo, zda si mohu sám, popř. jak zařídit, výlet jeepem do Forresta Umbra, o kterém píšete na Vašich výborných stránkách. Moc děkuji za Vaši odpověď. H.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 10.09.2009, 10:08.

# 16.06.2010, 08:21.
Pane Řehůřku, nejdříve bych Vám chtěl složit poklonu, jak perfektně máte zpracované stránky s dotazy o Itálii. Hodně věcí jsme na naší cestě po Itálii použili. Rád bych se Vás zeptal na slevu v aquaparku Ippocampo podle Vašeho popisu, kterou jsem našel na jejich stránkách - sconto € 2,00. Zda stačí si ji vytisknou na černobílé tiskárně nebo to musí být podle Vašich zkušeností na barevné? Děkuji předem za Vaši odpověď. S pozdravem Tomáš.

Kupón na slevu je třeba vytisknout na barevné tiskárně. My jsme tam byli dvakrát, vždy jsme měli barevné kupóny. Mají to uvedeno v podmínkách, tak jsme se jimi řídili. Upozornění: v podmínkách je dále uvedeno, že se sleva nekumuluje, tzn. nedá se uplatnit souběžně s jinou slevou. V praxi to znamená, že na dítě, které má vstup se slevou, nelze kupón uplatnit.

# 14.06.2010, 13:38.
Mám v plánu jet do Vieste, ale termínově by mi to vycházelo až na první týden v září. Chtěla bych se tedy zeptat, zda to je ještě vhodný termín, co se týče počasí. Kdysi jsem tam byla na přelomu května a června a to nám počasí opravdu nevyšlo. Děkuji za odpověď. Ilona.

Určitě je to ještě vhodný termín pro Gargano. Každopádně co rok, to unikátní počasí. Obecně lze říci, že první týden v září jsou ještě teploty srpnové, moře je teplejší než v červnu. Před odjezdem doporučujeme sledovat předpověď počasí na Meteo.

# 09.06.2010, 16:02.
Za měsíc odjíždíme se ženou do kempu blízko Vieste a mám dotaz, zda někde v okolí je pláž nebo část pláže vyhrazená nebo alespoň umožňující nudismus. Děkuji. Robert.

Nevíme to jistě, ale někde jižně od Vieste by něco podobného mělo být. Bohužel další informace nemáme.

# 09.06.2010, 07:28.
Můžete mi, prosím, napsat, jak je to s veřejnou dopravou po Gargánu? Autobusy tam jezdí, to jsem si našla, ale nemáte zkušenosti s četností spojů, cenou např. za týdenní lístek atd.? Moc děkuji za odpověď, odjíždíme už v pátek :-) Veronika.

Dopravu zajišťují společnosti Ferrovie del Gargano a SITA. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách, ceny bohužel neznáme. Počítejte s tím, že jízdní řády se moc nedodržují.

# 04.06.2010, 11:57.
Letos se chystáme opět na dovolenou do Itálie a naším cílem by mělo být Gargáno. Prvním rokem jsme se rozhodli, že pojedeme do kempu pod stan, jelikož máme malé děti, pro které by to mohl být zážitek. Chtěla bych se zeptat, na jaké úrovni je kemp Stella del Sud, zda je tam jen písečná pláž. Náš termín je od 13.8., jaké tam je počasí? Mám obavu, ať nám třeba neprší. Jak vypadá sociální zařízení? Pojedeme z Ostravy, loni jsme byli v Alba Adriatica a využili jsme z Benátek pobřežní komunikaci, je toto možné i při cestě na Gargáno? Nebo jaká trasa z Ostravy by byla nejvhodnější? Děkuji. Gábina. Ostrava.

Odpověď na první část otázky najdete v odpovědi ze dne 13.05.2009, 09:58. S počasím si hlavu nelamte, v tuto dobu tam bývá většinou nádherné slunečné počasí. Před odjezdem doporučujeme sledovat server Meteo, kde najdete aktuální předpověď na následujících 14. dnů. Vaše optimální trasa z Ostravy je následující: Ostrava - Olomouc - Brno - Břeclav - Poštorná - Grosskrut - Vídeň - Graz - Klagenfurt - Villach - Tarvisio - Mestre - Bologna - Ancona - Pescara - Poggio Imperiale - Lido del Sole. Jízdu mimo dálnici doporučujeme jen v úsecích Tarvisio - Gemona, Mestre - Rimini Nord, Termoli - Poggio Imperiale. Popis cesty na těchto úsecích najdete v naší reportáži Gargano 2008.

# 02.06.2010, 09:40.
Jedu 18.6. do Peschici a ráda bych zjistila kontakt na firmu, která pořádá výlety jeepem do pralesa Foresta Umbra - nemáme auto. Děkuji. F.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 10.09.2009, 10:08.

# 31.05.2010, 10:31.
Rád bych navázal na svůj minulý dotaz, naštěstí ještě nezodpovězený, a v souvislosti s našimi cestovatelskými možnostmi - dítě v kočárku - bych se rád zeptal, zda je možný výlet do Foresta Umbra. Předesílám, že jsme, co se cestování s kočárem dost skalní a jeho stav tomu odpovídá :-). Omlouvám se, rozhodně bych se neptal na dotazy typu, jak se dostanu z České Kamenice do ... atd., ale některé věci na internetu nenajdete. Moc děkuji. Martin.

Prales Foresta Umbra je pro rodinné procházky s kočárkem jako stvořený. V některých případech jsou tam sice jen pěšinky (např. Valle d' Otri), jinak většinou pěkné lesní servisní cesty, po kterých se s kočárkem dá bez problému jet.

# 29.05.2010, 23:41.
Za necelý měsíc vyrážíme s manželkou a synem autem do apartmanů severně od Vieste. Během týdeního pobytu bychom rádi podnikli pár nenáročných výletů, i když většinu času strávíme v kempu. Rád bych se zeptal, jaké výlety byste nám doporučili s ohledem na fakt, že synovi je necelý rok a všude se budeme muset pohybovat s kočárem. Myslíte, že s ohledem na výše uvedené, má smysl výlet na Tremiti? Moc díky za odpověď, opravdu oceňuji to, co děláte ... Martin.

Výlet na Tremiti byste si s tak malým dítětem plně neužili. Tremiti jsou o krásné mořské přírodě. Tzn. podniknout okružní výlet loďkou kolem ostrovů, do jeskyní, do zátok atd. Pro tak malé dítě určitě není vhodný. Je také o historii, kterou najdete na ostrově San Nicola. Cesta vede strmě až na vrcholek. Kočárkem byste tam vyjeli, ale bylo by to dost namáhavé. Jediné vyžití s tak malým dítětem vidíme v procházkách po ostrově San Domino a koupání v nádherném moři. To je však pro tak náročný výlet, s dlouhou lodní dopravou, málo. Doporučujeme spíše podnikat výlety do pralesa Foresta Umbra, který je pro takové procházky stvořený. Navíc je tam příjemný chládek. Můžete také podniknout vycházku do Vieste, na promenádu, do centra. Historické centrum je však z části opět dost strmé.

# 26.05.2010, 12:11.
Toho roku sa chystáme prvýkrát do Itálie. Trochu nepremyslene sme si kúpili lacné letenky Bratislava - Bari. Pri surfovaní na internete som zistila, že v Bari nie sú pekné pláže. Chcem sa preto spýtať, či neviete o pekných plážach niekde v blízkosti Bari. Až na Gargano bysme cestovať nechceli, lebo prenájmom auta by sa nám dovolenka dosť predražila. Cestujeme od 12. do 19.6.2010. Ďakujem veľmi pekne. Juliana z Prešova.

Nejbližší pláž najdete severozápadně od města u Santo Spirito. Jihovýchodně jsou pak pláže u San Giorgio a u Torre a Mare. Není to však nic moc. Na Gargano se lze dostat jednoduše i linkovou dopravou. Tip na tuto dopravu najdete v odpovědi ze dne 15.08.2009, 13:47.

# 24.05.2010, 15:25.
Chtěla bych se zeptat. Na přelomu června a července se chystáme s přítelem na Gargáno, nejlépe někam do Vieste a zajímalo by mě, jak je to tam s ubytováním? Zda seženeme něco na místě, když pojedeme bez rezervace? A také bych se chtěla zeptat, jelikož nám počasí letos moc nepřeje a my se chystáme jet už takhle brzy, tak zda tam nebude zima? A co moře? Moc Vám děkuji. Veronika.

Když jsme byli ve Vieste v roce 2003, tak jsme se začátkem června setkali s cestovateli, kteří měli zamluvené ubytování od CK a nějak to na místě nevyšlo. Samotná CK (se svými kontakty) měla velké problémy jim sehnat náhradní ubytování. V Itálii to nefunguje jako v Rakousku nebo v Chorvatsku, kde seženete ubytování téměř všude a vždy. Ubytovací kapacity se většinou prodávají velkým tour operátorům, kteří ho dál prodávají přes cestovní kanceláře. Samozřejmě se ubytování prodává i napřímo, ale už v omezeném množství a většinou také dopředu. Doporučujeme si rezervovat ubytování předem. Konkrétně ve Vieste např. na Vieste - Gargano nebo přes Booking. Na přelomu června a července tam zima určitě nebude. Počasí už bývá dost stabilní. Pokud však chcete přesně dopředu vědět jak tam bude, doporučujeme před odjezdem sledovat server Meteo. V moři se samozřejmě bude dát koupat. Sluníčko ho u pobřeží prohřeje.

# 18.05.2010, 16:20.
Ráda bych se Vás zeptala na ceny celé cesty do Itálie, konkrétně na Gargáno, jelikož jsme se rozhodli jet autem, tak by mě zajímalo, jaká trasa je nejlepší a nejrychlejší a samozřejmě nejméně nákladová cenově? Děkuji za informaci. Kristýna.

Záleží hodně na tom, kde překročíte hranice. Pokud v Rozvadově, pak jeďte na Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Bologna - Rimini - Ancona - Pescara - Poggio Imperiale (sjezd z dálnice v případě Rodi Garganico, Peschici, Vieste) - Foggia (sjezd z dálnice v případě Manfredonia, Mattinata). Pokud v Dolním Dvořišti, pak jeďte na Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Bologna a dále jako v předchozí variantě. Pokud v Mikulově, pak jeďte na Vídeň - Graz - Klagenfurt - Villach a dále jako v předchozí variantě. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční znamku v ceně € 7,90. V první variantě zaplatíte ještě mýtné v ceně € 8,00 za průjezd Brennerem, ve druhé variantě mýtné v ceně € 9,50 za průjezd tauernskými tunely. V Itálii Vás přijde mýtné na € 51,40 (Brenner) resp. € 50,50 (Tarvisio). V případě sjezdu až na Foggia o € 2,70 více. Mýtné při cestě zpět je ve stejné výši. Pokud jedete na deset dní a méně, využijete stejnou rakouskou známku, pokud na více, pak je třeba si zakoupit další desetidenní dálniční známku. Tipy na úsporu na italském mýtném najdete např. v naší reportáži Gargano 2008.

# 18.05.2010, 13:07.
V červenci jedeme na 14. dní do Mattinaty, do Villy Lucia. Chtěl bych se zeptat, zda je na pobřeží nějaký obchod nebo pekárna, nebo zda se musí pro všechno do Mattinaty? Je možné si zapůjčit na místě motorový člun a objevovat tak sami nepřístupné pláže? Hodně informací o tom, co na místě musím vidět, čerpám z Vašich skvělých stránek, můžete poradit nějakou opuštěnější pláž? Děkuji. Petr.

Kousek od Villa Lucia, na stejné ulici je vchod do areálu restaurace Tio Pepe. Projděte tímto areálem a dostanete se na silnici SP53. Vydejte se po ní doleva a asi po 300 m je vpravo supermarket. O něco blíže od Vašeho ubytování směrem od přístavu, je Camping Village degli Ulivi. V něm je malý market, kde lze také základní potraviny nakoupit. Člun si můžete zapůjčit v přístavu. Menší plážičky jsou od přístavu na severovýchod. Doporučujeme absolvovat výlet lodí kolem pobřeží, při té příležitosti si vybrat vyhovující pláž a potom jít už najisto.

# 16.05.2010, 12:34.
Chtěla bych se zeptat na pláž u rezidence Olimpia v Peschici, podle fotografií se mi zdá, že je tu hodně mělko. Manžel šnorchluje, tak mám obavy, aby měl kde. Dále se chci zeptat na cestu do města Peschici, jak je to daleko a zda cesta nevede příliš rušnou silnicí a zda v okolí této rezidence se dají koupit nějaké potraviny. Děkuji za odpověď. Lenka.

Budete u půl kilometru dlouhé písečné pláže Manaccora, která má skutečně pozvolnější vstup do moře. Ke šnorchlování doporučujeme spíše okrajové skalní výběžky. Stejně tak u vedlejší menší pláže Zaiana. Do Peschici je to vzdušnou čarou necelé 3 km, po cestičkách a silničce (přes Baia San Nicola), která se klikatí. Počítejte se vzdáleností jednou tolik. Jedná se o okrajovou silničku, takže až tak rušná není. Market a další obchůdky najdete ve vedlejším komplexu Residence Julia.

# 15.05.2010, 18:07.
Velice mě zaujala Vaše webová stránka, zejména sekce Gargano, kde bychom rádi letos v červenci s dětmi pobyli. Plánujeme letět do Bari, ale nevíme, jak se pak dostat do Vieste, pokud si nechceme půjčovat vůz. Víte o nějakém autobusovém, vlakovém či lodním spojení z Bari do Vieste? Letadlo z Prahy přilétá do Bari buď v neděli po 16. hodině nebo ve čtvrtek po 8. hodině, ale raději bychom v tu neděli. Našel jsem na internetu jen spojení ve čtvrtek, ale to trvá neuvěřitelné čtyři hodiny a je s přestupem. Moc děkuji. Vladimír.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 15.08.2009, 13:47. Samozřejmě jen část týkající se dopravy z letiště do Vieste.

06.05.2010, 15:02.
Chci se zeptat na Villaggio La Giara, zda je vhodné pro sportovně laděný pobyt, jaká je tam pláž a jaké výlety byste mi doporučili? Děkuji. Vlaďka.

Villaggio La Giara se nachází u pláže Spiaggia Molinella (severně od villaggia), která je písčitá a dlouhá přibližně 300 m. Na jih od villaggia jsou čtyři menší písčité plážičky kolem Punta Lunga. V kempu najdete bazén, stolní tenis, hřiště na plážový volejbal, dětské hřiště, travnaté hřiště na tenis nebo fotbal, terče na lukostřelbu, tělocvičnu. Dá se tedy říci, že je vhodný i pro aktivnější dovolenou. Tipy na výlety najdete v našich reportážích Gargano 2003, Gargano 2007 a Gargano 2008.