FLORENCIE 2014

Florencie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Florencie 2014

Pokud je Florencie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2014. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Florencie a poplatcích na dálnicích, o dopravě z letiště do centra, o cestě vlakem z Florencie a do Florencie, o ubytování, o vstupenkách, o parkování, o městské dopravě, o Firenze Card, o pronájmu auta, o kempech, o Galeria Uffizi, o vyhlídce a najdete zde také mnoho dalších informací o Florencii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

11.09.2014, 12:01.
Můžete mi, prosím poradit, kde zaparkovat ve Florencii, aby to nebylo daleko od hlavních památek a adresa se dala vložit do navigace? Odjíždím již tuto sobotu v noci. Vím, že je na odpověď krátká doba, ale snad mi poradíte. Děkuji předem. Petr.

Parkovací možnosti ve Florencii najdete na Firenze Parcheggi. Najdete tam mapu, adresy, počet míst, ceny atd. Doporučujeme si přečíst naši reportáž Florencie 2011.

# 15.04.2014, 13:01.
Mám k Vám dotaz ohledně cesty do Itálie. Vyrážíme s rodinou tento pátek na velikonoční svátky do Itálie, konkrétně do Florencie. Vyjíždíme ze Zlína. Cestu máme nastudovanou, ale úplně jsem se zhrozil z mýtného. Můžete mi, prosím, poradit jak se dostat co možná nejlevněji do Florencie? Děkuji předem za odpověď. S pozdravem Zbyněk.

V Rakousku si dálniční známku kupte, nemá smysl jet mimo dálnice. Desetidenní vás vyjde na € 8,50. Před vjezdem do Itálie natankujte do plné nádrže v Arnoldsteinu - viz náš článek Rakousko - italská hranice nabízí slevu. Vyzvedněte si ji. Výrazně ušetříte. Odtud už pokračujte mimo dálnici až do Gemony. Odtud už doporučujeme jet po dálnici. Mýtné do Florencie Vás vyjde na € 30,10. Mimo dálnici se dá samozřejmě jet také, pokud máte hodně času můžete to zkusit. Mnoho tras je popsaných v našich reportážích, takže máme vlastní zkušenosti. V mnoha případech je to však výrazná ztráta času. Přes hory (Bologna - Florencie) však volte dálnici v každém případě.