FLORENCIE 2009

Florencie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Florencie 2009

Pokud je Florencie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2009. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Florencie a poplatcích na dálnicích, o dopravě z letiště do centra, o cestě vlakem z Florencie a do Florencie, o ubytování, o vstupenkách, o parkování, o městské dopravě, o Firenze Card, o pronájmu auta, o kempech, o Galeria Uffizi, o vyhlídce a najdete zde také mnoho dalších informací o Florencii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 20.01.2009, 16:18.
Potřeboval bych vědět, kolik přibližně stojí rychlejší vlak z Říma do Florencie? A kde nejlépe objednat a zaplatit jízdenku? Je lepší přímo na Termini nebo Tiburtina? Po příjezdu do Florencie - je vlakové nádraží v centru? Možná znáte i nějakou dobrou webovou aplikaci, jako máme v Čechách Jízdní řády. Možná doporučujete jiný, rychlý způsob přepravy z Říma do Florencie a zpět? Kolik doporučujete dnů ve Florencii? Stačí jeden den? Jsem ubytován v Římě a Řím jsem již viděl. Chtěl bych navštívit Florencii. Jen nevím, jak to rozvrhnout. Děkuji za informace. Tomáš.

Vlak z Říma do Florencie stojí přibližně € 50,00 v první třídě a € 36,00 ve druhé třídě. Doba jízdy je 1:40 (300 km). Lístek se dá koupit na stránkách Trenitalia, poskytují rodinné slevy, slevy pro děti atd. Určitě jde koupit lístky i na nádraží v Římě. Vlaky odjíždějí z nádraží Termini a ve Florencii přijíždějí na nádraží S.M.N., které je v centru. Je možné jet také autobusem. Např. linka provozovaná společností Leonettibus odjíždí z nádraží Tiburtina ve 22:35 a přijíždí do Florencie na Fortezza da Basso v 1:50. Cena je € 15,00, zpáteční € 25,00. Těch linek a možností je daleko více. Zkuste např. Italybus. Počet dnů je velice individuální. Podle toho, jak důkladně si chcete Florencii prohlédnout. Ideální jsou minimálně dva dny.