DACHSTEIN 2016

Dachstein v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Dachstein 2016

Pokud je Dachstein cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2008. V této části se dočtete například o lanovskách v dachstinském masivu a o cestě do oblasti Dachsteinu včetně poplatků. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 30.07.2016, 13:15.
Jedeme na 3 noci do Filzmoos. 4 dospělí, z toho dva důchodci ve věku 73 let a 3. leté dítě. Potřebuji volit výlety, aby to rodiče a malá zvládli. Chci se zeptat, zda si myslíte, že stojí za to výlet panoramatickou lanovkou na Dachstein? Na most, na schody, Ledové království. Dá se potom sejít procházkou a nastoupit na zpáteční jízdu na jiném místě? Druhý den bych rodiče ráda vzala na výlet k jezeru Jagersee a odtud k jezeru Tappenkarsee. Myslíte, že to starší lidé zvládnou? Případně budu ráda za Vaše konkrétní tipy na výlety. Chtěla bych, aby to byl pro rodiče nezapomenutelný zážitek a současně zvládnutelné pro nás s malou cácorkou. A ještě jeden dotaz. Ráda bych se podívala do Hallstatu. Dá se to zvládnout coby zastávka po cestě z Prahy do Filzmoos? Děkuji za odpověď. Alena.

Výlet lanovkou na Dachstein určitě za to stojí. Cesta pěšky dolů je jen pro zdatné turisty, jedná se o exponovanou trasu, určitě ne pro malé děti a důchodce. Sejít se dá na druhou stranu a sjet lanovkou do Obertaunu. Je to ale opět náročná trasa a složitá doprava zpět. Jak Jagersee, tak Tappenkarsee jsou dostupné silničkou, na které je v obou případech parkoviště. U Jagersee je přímo, k Tappenkarsee je třeba ještě dojít přibližně dva kilometry. Je to nenáročná cesta. Zda to rodiče zvládnou samozřejmě nejsme schopni posoudit. Tipy na výlety z této oblasti najdete ve fotogaleriích Dachstein 2006 a Salcbursko 2008. Návštěva Hallstatu se dá samozřejmě stihnout i při cestě z Prahy do Filzmoos. Na místě samozřejmě nestihnete navštívit vše, co stojí v tomto městečku a okolí za návštěvu.


# 24.05.2016, 18:42.
Mohu Vás požádat o radu? Jaká je nejideálnější trasa, po které se dostaneme z Liberce do Ramsau? Kterými tunely budeme projíždět? Můžete nám také poradit, co stojí za to navštívit v blízkém okolí Ramsau? Strávíme tam celé dva dny a jsme v důchodovém věku. Děkuji mnohokrát. Halka.

Vaše optimální trasa je následující: Liberec - Praha - České Budějovice - Linz - A1 - A9 - Liezen - Gröbming - Ramsau am Dachstein. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,80 a budete projíždět Bosrucktunnel, ve kterém se platí mýtné ve výši € 5,00. Nachází se za Spital am Pyhrn. Dá se však objet po Pyhrnpass strasse č. 138. Tipy na výlety v okolí najdete ve fotogalerii Ramsau.