DACHSTEIN 2008

Dachstein v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Dachstein 2008

Pokud je Dachstein cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2008. V této části se dočtete například o Schladming - Dachstein Sommer Card a tipech na výlety v okolí dachsteinského masivu. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 24.06.2008, 08:45.
Chceme v létě navštívit Dachstein v Salcbursku. Ubytováni budeme ve vesničce Forstau (mezi Radstadtem a Schladmingem), doprava vlastním autem, 4 dospělí. Chci se zeptat, zda je výhodné koupit kartu Dachstein Card, kolik stojí a vyplatí se? Děkuji za eventuální tipy na pěší túry. L.

Tato karta se jmenuje Schladming - Dachstein Sommer Card a je trochu jiná než většina jiných paušálních nebo slevových karet. Tuto kartu nelze koupit. Dostanete ji jako bonus při ubytování ve vybraných partnerských ubytovacích zařízeních. Jejich seznam je na výše uvedených stránkách. S touto kartou pak můžete jezdit zdarma lanovkami, využívat zpoplatněných horských silnic, navštěvovat přírodní zajímavosti, muzea, koupaliště atd. Další tzv. bonus partneři nabízejí výrazné slevy. Pokud tedy najdete Vaše ubytování na seznamu, pak se určitě tato karta vyplatí (je zdarma). My jsme v této oblasti byli loni a hodně jsme prochodili oblast Dachsteinského masivu. Tipy na výlety: 1. Silberkarklamm - nádherná soutěska, možnost pokračovat nahoru až na hřeben a zpět do Ramsau sejít přes Guttenberghaus. 2. Pernerweg - od dolní stanice lanovky na Dachsteinsüdwandhütte, dále na Tor a zpět přes Neustattalm. Lze spojit s výjezdem lanovkou pod Dachstein s nádhernými výhledy. 3. Mnoho pěkných tras přímo v Ramsau. 4. Riesachtal - Riesachfälle, Riesachsee, Preintalerhütte - nádherná trasa, vodopády. 5. Z Filzmoos výstup na Rötelstein a mnoho dalších pěkných tras. Je tam nádherně.