CHORVATSKO 2013

Chorvatsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Chorvatsko 2013

Pokud je Chorvatsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2013. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Chorvatska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Chorvatsku, o výletech do národních parků a zajímavých měst, o plážích, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Chorvatsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 23.07.2013, 10:01.
Slyšela jsem, že když si auto půjčuji na cestu do Chorvatska, potřebuji písemné a ověřené svolení majitele o zapůjčení vozidla. Chci se zeptat, zda je nutné toto potvrzení mít i když si auto půjčuji od rodičů. Předem děkuji za odpevěď. Eliška.

Vždy se jedná o to, že pokud po Vás při nějaké silniční kontrole na základě nějakého podnětu (z nějakého důvodu) budou chtít dokázat, že užíváte vozidlo oprávněně, budete toto muset prokázat. Složitě to prokážete i bez těchto dokladů a hodně Vás to může zdržet. S těmito doklady je to pak jednodušší. Je malá pravděpodobnost, že to po Vás někdo bude požadovat, ale stát se to může. V případě zapůjčeného vozidla od rodičů by měl stačit písemný souhlas s jejich i Vašimi iniciálami, kontakty a podpisem. V případě firemního vozidla pak notářsky ověřený souhlas. Je to stejné v celé EU. I v ČR to po Vás nikdo nebude chtít, pokud se však nachomýtnete k silniční kontrole, kde např. hledají odcizené vozidlo, vozidlo které způsobilo dopravní nehodu atd., tak po tom také půjdou. V ČR je to ale z důvodu jazykové kompatibility jednodušší :-)

# 02.02.2013, 21:18.
Chtěli bychom se zeptat, zda se dají koupit lodní lístky z Čech. Budeme ubytovaní v Poreči, a chtěli bychom v červenci jet do Benátek. Nevíte, zda se dají lístky koupit levněji? Děkuji. T.

Společnost Venezia Lines umožňuje on-line nákup jízdenek. Podívejte se na výše uvedené stránky, jsou tam i speciální nabídky dopravy z chorvatského pobřeží do Benátek s 20% slevou nebo rodinná sleva. Místo € 72,00 zaplatíte € 56,00. Zatím možnost on-line nákupu v roce 2013 není, sledujte výše uvedené stránky, s blížící se sezónou to bude možné. Zkuste si také zpracovat kalkulaci na stránce Trajekty.