ČESKO 2008

Česko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Česko 2008

Pokud je Česko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2008. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o tipech na dovolenou, o tipech na výlety, o místních zajímavostech, o ubytování, o cestování autem po České republice, o vstupenkách, o městské dopravě, o turistických mapách a najdete zde také mnoho dalších informací o Česku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

10.09.2008, 12:00.
Chtěla bych se zeptat, kam bychom tady po Čechách či Moravě mohli vyrazit s dětmi na prodloužený víkend, něco rodinného. Děti milují koně. Zatím vám moc děkujeme a přejeme hodně úspěchů. Rodina H.

Pokud se chcete vydat na prodloužený víkend se zaměřením na koně, je v České republice hodně míst s ranči, kde lze strávit koňský aktivní víkend. Náš konkrétní ověřený tip: malá vesnička Vernířovice v Jeseníkách. Nedaleko návsi se nachází Ranch M, kde se můžete ubytovat, absolvovat výuku jízdy na koni nebo vyjížďky na koni do okolí. Pokud by Vám toto ubytování nevyhovovalo, je hned naproti přes silnici penzion U Čarodějky, kde mimochodem velice dobře vaří, nebo o kousek dál hotel Reoneo. My jsme bydleli přesně uprostřed mezi těmito třemi ubytovacími zařízeními v privátní chatě. Z místa lze podnikat mnoho pěkných tůr na hřeben Hrubého Jeseníku, v případě nepříznivého počasí je těch možností také hodně - zámek Velké Losiny, ruční papírna ve Velkých Losinách, Šumperk, veteran muzeum a mini ZOO v Rapotíně, Lázně Jeseník, Lázně Karlova Studánka, jeskyně na Špičáku, jeskyně Na Pomezí, atd.