ČESKO 2007

Česko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Česko 2007

Pokud je Česko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2007. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o tipech na dovolenou, o tipech na výlety, o místních zajímavostech, o ubytování, o cestování autem po České republice, o vstupenkách, o městské dopravě, o turistických mapách a najdete zde také mnoho dalších informací o Česku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 30.01.2007, 10:01.
Na vašich webových stránkách je umístěna i tato pasáž. Zoo Dvůr Králové nenáleží titul největší česká zoo, plošně je přibližně třetí za chomutovskou a ostravskou, v počtu druhů a kusů také nemá první místo, není ani nejstarší, je možná spolu s pražskou nejznámější :-) Zdraví M., přítel ZOO.

Čerpali jsme z oficiálních informací na webu zoologické zahrady. Na velikost ZOO samozřejmě nepohlížíme z hlediska rozlohy, ale jak je logické z hlediska počtu kusů chovaných zvířat. Citace: "V současné době dosahuje královédvorská ZOO výjimečných světových úspěchů v chovu nosorožců, žiraf, zeber, buvolů a řady druhů antilop. Počtem držených zvířat je největší ZOO u nás a je nejznámější i nejslavnější českou zoologickou zahradou. Zároveň je největším chovatelem afrických zvířat v Evropě a patří mezi nejkrásnější ZOO Evropy i světa. Jako jediná v ČR nabízí v létě (od května až do konce září) Africké safari, v němž návštěvníci projíždějí ve speciálně upravených safaribusech mezi volně vypuštěnými zvířaty - kopytníky a ptáky. Od roku 2003 jezdí po safari dvouposchoďové autobusy." Informace byla uvedena v rubrice Jak žijeme, kde je samozřejmě aktuální ke konkrétnímu datu. Pokud se během následujících let změní, nelze zpětně takto zaznamenané informace měnit. Bylo by to jednak neúnosné (neustálé ověřování aktuálnosti velkého kvanta informací) a jednak nepřehledné, matoucí.