BENÁTKY 2012

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2012

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2012. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali. Právě čtete první část.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 31.12.2012, 10:46.
V červnu chceme letět s manželem do Benátek. Poraďte mi, jak se dostanu z letiště Treviso do Hotelu Venice Resort Srl - Via Triestina 153, Tessera, Venezia. Existují nějaké stránky, které mi dokáží najít spojení po Benátkách? Děkuji a přeji hezký Nový rok. Eva.

Jeďte autobusem ATVO spojujícím letiště Treviso s Benátkami. Vystupte na Mestre FS. Odtud pokračujte autobusem ACTV č. 45 směr CA' Noghera. Vystupte na zastávce Tessera Scuole. Hotel Venice Resort je na stejné ulici o několik desítek metrů zpět. Vyhledávač spojení po Benátkách neznáme. Mapy linek najdete na ACTV.

# 29.12.2012, 16:27.
V máji sa chystáme autobusom do Benátok. Radi bysme bývali v hoteli Roma v Mestre. Aká je možnosť dopravy do centra Benátok? Ako často idú spoje - autobus, vlak ...? Aká je cena cestovného lístka? Ďakujem za odpoveď. Klára.

Zřejmě dojedete autobusem do blízkosti vlakového nádraží. Odtud musíte jet autobusem ACTV č. 15 směr Marghera. Vystoupit musíte na zastávce Piazzale Parmesan, přibližně po 5. minutách jízdy. Jděte po Via Baccaria a po 100 metrech dojdete k Hotelu Roma. Do Benátek se dostanete z hotelu autobusem č. 6 opět z Piazzale Parmesan. Doveze Vás na Piazzale Roma, odkud pak můžete pokračovat do centra Benátek lodní dopravou. Jízdní řády jednotlivých linek najdete na výše uvedených stránkách. Např. linka č. 15 jezdí dvakrát do hodiny, linka č. 6 jezdí třikrát do hodiny. Volba typu jízdenky závisí na tom, jak často budete cestovat a jak dlouho budete v Benátkách pobývat. Jednosměrná 75. minutová jízdenka na autobus stojí € 1,30. Bloček s deseti jízdenkami stojí € 11,00. Pokud zakoupíte jízdenku až v autobuse, zaplatíte € 2,50. Jednosměrná 60. minutová jízdenka na lodní dopravu stojí € 7,00, při nákupu na lodi zaplatíte stejnou cenu. Výhodnější je zakoupit si kombinovanou časovou jízdenku, která platí jak na autobusy v Mestre a na ostrově Lido, tak i na lodní dopravu v Benátkách. 12. hodinová stojí € 18,00, 24. hodninová € 20,00, 36. hodinová € 25,00, 48. hodinová € 30,00, 72. hodinová € 35,00 a sedmidenní € 50,00.

# 15.12.2012, 14:04.
V červnu se chystáme do Benátek. V sobotu přiletíme na letiště Treviso kolem sedmé hodiny ráno. Zpět odlétáme v úterý kolem osmé hodiny ranní. Můžete mi poradit nějaký způsob dopravy do Benátek a zpět? Nejlépe autobusem. Na stránkách společnosti ATVO jsem našla jízdní řád jen na cestu do Benátek, ne z Benátek na letiště. Děkuji. Veronika.

Hledala jste špatně. Hned pod jízdním řádem z letiště Treviso do Benátek je stejný jízdní řád z Benátek na letiště Treviso. Podívejte se na ATVO, žluté menu Servizio Aeroporto / Bus service - Aeroporto Canova di Treviso. Úplně dole je tabulka s jízdními řády pro oba směry. Můžete využít nákupu zvýhodněné zpáteční jízdenky za € 13,00. Jízdní řády mají omezenou platnost, stejně tak je pravděpodobné, že v roce 2013 budou ceny jízdenek upraveny. Sledujte výše uvedené stránky před Vaším odjezdem. Najdete tam aktuální informace.

# 29.11.2012, 21:54.
Rád bych se zeptal, jak se dostaneme z letiště v Benátkách do hotelu Excelsior Lido. Odkud jezdí vaporetto na Lido a jak se dostaneme z přístavište na Lidu do tohoto hotelu? Děkuji. Robert.

Předpokládáme, že budete dopravu v Benátkách využívat častěji, tzn. že využijete nějakou časovou jízdenku, která spojuje dopravu z letiště, autobusy v Mestre a na ostrově Lido a lodní dopravu po Benátkách. Nejlépe na Venice Connected si zarezervujte některou jízdenku Tourist Travel Card ACTV + Airport transfer bus return s Vám vyhovující časovou platností. Tato jízdenka Vám pokryje veškerou dopravu z letiště a na letiště, po Mestre, po Benátkách a po ostrově Lido. Z letiště Marco Polo jeďte autobusem č. 5 na Piazzale Roma a odtud jeďte linkou č. 1 na Lido S.M.E. a odtud autobusem V. Vystoupit musíte na zastávce Lungomare Guglielmo Marconi / Lions' bar. Váš Hotel Excelsior je odtud jen kousek ve směru jízdy autobusu. Je možné, že je další zastávka i před hotelem, nemáme však informace.

# 29.11.2012, 09:30.
Odpověděli jste na dotaz: 09.08.2012, 18:27. Moc tomu ale nerozumím a tak se zeptám ještě jednou polopatě: znamená to, že za tu jízdenku v ceně € 1,30 nemůžu cestovat autobusem ACTV č. 15 z letiště Marco Polo do Mestre FS? Pokud ne, jak se dostanu z letiště na Mestre FS co nejlevněji, popř. s použitím zpáteční jízdenky (vracíme se za 3 dny)? Děkuji za odpověď! A.

Nevíme jak Vám jinak odpovědět. V té odpovědi je to napsané přesně. Z letiště Marco Polo není možné cestovat jen za jízdenky ACTV (ať už jednorázové nebo časové), vždy si musíte připlatit k této jízdence rozšíření o cestu z / na letiště. Levněji to vyjde přes internet, popis je např. v odpovědi ze dne 16.09.2012, 19:06.

# 25.11.2012, 19:30.
Prosím Vás, viete mi povedať, čo stojí doprava autom na Lido di Venezia z Trochetta? Mám na Lido di Venezia rezervovaný hotel. Na dovolenku idem v júni 2013. Ďakujem. Igor.

Trajekt č. 17 společnosti ACTV spojující Tronchetto s Lido stojí podle typu automobilu - A (do 3,4 m) € 12,00, B (3,41 až 4 m) € 12,00, C (4,01 až 4,50 m) € 19,00, D (nad 4,5 m) € 24,00. Těch kategorií je více, uvedené pokrývají základní osobní automobily. Cena neobsahuje cenu za přepravované osoby - ty platí běžné jízdné dle tarifu ACTV - viz výše uvedené stránky.

# 19.11.2012, 17:26.
Google mi nabídl vaše stránky a jsem spokojen. Díky za ně. I po přečtení odpovědí, přicházím s obligátní otázkou na ubytování. Jsme dva dospělí a dvě holky (13, 15) a poptáváme ubytování v blízkém okolí Benátek a s možností nechat kufry na pokoji, ale zároveň s možností rychlého, operativního nalodění. Zaujala mě Casa di Paola, je něco podobného ještě blíž? Popřípadě jiný tip. Díky za odpověď a ať se vám daří. Richard.

A Casa di Paola určitě nesplňuje Váš požadavek rychlého a operativního nalodění. Doporučujeme si vybrat hotel ve Vámi požadované časové vzdálenosti od přístavu. Dobrou zkušenost máme s Booking.

# 18.11.2012, 16:28.
Ráda bych využila vaší nevšední ochoty při odpovídání na dotazy cestovatelů. Příští sobotu jedeme do Benátek, přiletíme do Trevisa. Jak se dostat do Benátek, vím. Potřebuji poradit, jak se dostanu v Benátkách do hotelu Mercurio, Calle del Fruttariol - San Marco 1848. Moc děkuji za pomoc. Dáša.

Autobus ATVO Vás z letiště Treviso přiveze na Piazzale Roma. Odtud jeďte linkou č. 1 na San Marco, kde je Váš Hotel Mercurio - asi 10 minut chůze.

# 12.11.2012, 22:34.
Moc Vám děkuji za odpověď. Chtěla jsem se ještě zeptat ohledně toho vlaku. Je možné koupit lístky přímo na místě? Přílet letadla máme v 16:40, a nevím, zda stihneme vlak v 18:44 nebo 19:44 ... Barbora.

Jízdenky na vlak koupíte na nádraží v Mestre.

# 12.11.2012, 20:01.
Prosím o radu. Máme letenky a zabukovaný pokoj v Benátkách. Termín je 24. až 27.11.2012. Jak to vypadá s tamními povodněmi a dá se vůbec do Benátek dostat? Ubytování mohu ještě zrušit, letenky ovšem ne. Letíme na Treviso. Doporučte případně, kam z letiště zajet a ubytovat se místo původního plánu. Děkuji, Vašek.

Viz naše odpověď ze dne 02.11.2012, 11:47. Pokud máte hotel přímo v Benátkách a hotel bude zatopený, ubytujte se někde na pevnině v Mestre - hotel najdete např. na Booking.

# 07.11.2012, 10:59.
Děkuji za Vaše stránky se spoustou zajímavých informací. Rád bych se zeptal blíže na platnost 12. hodinové jízdenky na vaporreto. Již se o ní zde zmiňujete (cena € 18,00). Je platná i pro cestu na Murano (myslím, že je to linka 13)? V souvislosti s tím bych se rád zeptal, kdy jezdí tento spoj zpět z Murana do Benátek naposledy, případně jaké jsou intervaly mezi jednotlivými spoji. Děkuji a jsem s pozdravem. Tomáš.

Jízdenky ACTV platí i na ostrov Murano. Naposledy odjíždí linka č. 13 z Murano do Benátek v 0:29. Frekvence je přibližně hodinová. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

02.11.2012, 11:47.
Chci se zeptat, jak dlouho přibližně trvají v Benátkách záplavy. Máme koupené letenky a zaplavený hotel od 16.11. a vzhledem k tomu, že jedeme s 2. letýma dvojčatama, bojím se komplikací. Pokud by záplavy přetrvávaly, zvolila jsem jako variantu, že bychom jeli z letiště Marco Polo do Florencie a tam se ubytovali. Je možné se tam bez poblému dostat? Nebo mi doporučíte jiné dostupné místo z letiště Marco Polo? Barbora.

Vzhledem k tomu, že v současné době jsou Benátky ze 70% zaplaveny a voda je výše o 1,5 metru, doporučujeme volit alternativní řešení. Deště jsou na severu Itálie stále vydatné, těžko se to za 5 dnů vrátí do normálu. V této situaci nedoporučujeme do Benátek vycestovat. Volte alternativní řešení, např. Florencii, o které uvažujete. Naše postřehy a tip na ubytování najdete v reportáži Florencie 2011. Doporučujeme dopravu linkou č. 15 na nádraží v Mestre a odtud pokračovat vlakem do Florencie.

# 28.10.2012, 21:22.
Moje žena jede v květnu 2013 do campingu Village Mediterreneo paličkovat. Chce, abych jel s ní. Abych využil volna, chtěl bych navštěvovat Benátky. Je mi 66 let. Poraďte mi spojení a ceny. Jaroslav a Gábina.

V tomto případě bude nejvhodnější cestovat autobusem ATVO - linka 23a z Lido di Jesolo do Punta Sabbioni. Zastávka je na Via Fausta, poblíž křižovatky s Via Ca Pasquali. V Punta Sabbioni přesedněte na lodní linku ACTV - např. linka 14, 14L, 15. Jízdenka na autobus ATVO by měla stát € 1,30, jízdenka na lodní linku ACTV pak podle zvolené varianty. Tarif najdete na výše uvedených stránkách, stejně tak jízdní řády. Pokud budete cestovat častěji, doporučujeme časovou jízdenku na zvolený počet dnů.

# 26.09.2012, 15:09.
Mohl byste mi prosím poradit, kdy je nejlepší doba na vycestování do Benátek, aby tam nebylo hodně turistů, ale současně bylo hezky? Chci koupit manželovi pobyt - rád by tam jel na pár dnů fotit ... Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem Jana.

Nejméně turistů bývá v Benátkách od března do května. Vyhněte se samozřejmě velikonočnímu termínu.

# 24.09.2012, 11:51.
Objevila jsem Vaše senzační stránky, proto se na Vás obracím s žádostí o pomoc. Na konci tohoto týdne odjíždíme do Itálie. Budeme ubytovaní v hotelu Palladio, Malcontenta - přibližně 10 km od Benátek. Můžete nám, prosím, poradit nejlepší spojení z hotelu do centra Benátek? Popřípadě přibližnou cenu za přepravu? Mnohokrát děkuji. S pozdravem Marie.

Odpověď najdete v odpovědi ze dne 20.04.2009, 16:16.

# 23.09.2012, 17:57.
Chceme s přítelem navštívit Benátky. Letíme z Prahy na letiště Marco Polo a rádi bychom věděli, jak se dostat do našeho hotelu, který je na adrese: Lista di Spagna 154, Benátky, v okolí vlakového nádraží. Děkuji za odpověď. Lenka.

Jeďte autobusem ACTV č. 5, který Vás zaveze na Piazzale Roma. Odtud můžete jít pěšky k Ponte Scalzi, za kterým začíná ulice s Vaším hotelem. Můžete jet také linkou Arancio společnosti Alilaguna a vystoupit na Guglie. Odtud to máte k hotelu ještě blíže než z Piazzale Roma. Od Ponte Guglie přejděte po Salizada San Geremia na Campo San Geremia. Odtud už vede Lista de Spagna.

# 21.09.2012, 21:22.
Máme asi hodně speciální otázku. Chtěli jsme si projet na kole ostrovy Lido a Pellestrina. Na stránkách ACTV jsem našel, že na některých linkách existuje možnost dopravy kol, ale bohužel se mi nedaří zjistit, které linky a kdy to umožňují. Nemáte, prosím, nějaké doporučení, jak získat tyto informace? Tony.

V neděli a ve svátcích jsou v provozu některé lodní linky, umožňující přepravu až 60. kol. Jízdenky je však třeba dopředu rezervovat. Více informací najdete na serveru ACTV, služba se jmenuje Bicinbarca. Ve Vašem případě však bude lepší zvolit jistotu, protože mezi Benátkami, Lido a Pellestrina jezdí trajekty, konkrétně Tronchetto - Lido č. 11 a Lido - Pellestrina č. 12. Za kolo zaplatíte navíc € 1,10.

16.09.2012, 19:06.
Budeme s manželkou od pátku do pondělí v Benátkách. Pokud jsem pochopil správně, tak nejlepší je cestování pomocí karty na 72 hodin, která platí na lodní autobusy? Lze kartu rozšířit, aby bylo možné ji použít i pro cestu z a na letiště Marco Polo? A má smysl si pořídit Venice Card? V případě, že ano, na co ji lze využít? Děkuji. Dušan.

Časovou jízdenku doporučujeme zakoupit on-line na Venice Connected - Booking / Buy now. Po zadání počátku platnosti pak zvolíte Vámi požadovanou variantu. Pro Vás přichází v úvahu Tourist Travel Card ACTV + Airport transfer bus return. Podle návodu si pak vyměníte na místě voucher za jízdenku. Zda má smysl si pořídit Venice Card je jen na Vás a Vašich plánech v Benátkách. Popis karet (Junior, Adult, San Marco) včetně toho co obsahují najdete na Hello Venezia - Venice Card. Podle toho musíte posoudit, zda je karta pro Vás zajímavá nebo ne.

# 16.09.2012, 14:18.
Vážený pane Řehůřku, rád bych se Vás zeptal na tyto otázky: příští rok v červenci, ráno v 7 hodin přijedeme na autobusové nádraží do Benátek - Mestre. Jak se odtud, a kterou autobusovou společností dostat do Lido di Jesolo? A kolik jízdenka stojí a dá se koupit přímo v autobuse? A dále, kolik stojí jízdenka lodí - trajektem do Benátek, zpáteční z Lido di Jesolo? Budeme ubytování v Lido di Jesolo. Moc děkuji za odpověď. S přátelským pozdravem Norbert.

Předpokládáme, že jedete se Student Agency, tzn. zastávka je u vlakového nádraží v Mestre. Odtud můžete jet do Lido di Jesolo autobusem společnosti ATVO. Jízdenka v současné době stojí € 3,90 (podle tarifu a km). Za necelý rok to může být samozřejmě jinak. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Jízdenky v autobuse koupit nelze. Jízdenku zakoupíte na pokladně ATVO ve stanici FS, v baru Adriatico na Via Stazione 30 nebo v automatech. Z Lido di Jesolo do Benátek musíte nejdříve cestovat autobusem ATVO, linka č. 23a do Punta Sabbioni a odtud lodní dopravou ACTV do Benátek. Kombinovaná zpáteční jízdenka ATVO / ACTV na trase Lido di Jesolo - Benátky stojí € 19,40 (zpáteční).

# 14.09.2012, 14:11.
Krásné a zajímavé stránky. Ale mám dotaz, zda byste mohl doporučit nějaké ubytování na cestě z Insbrucku do Benátek, poblíž Benátek. Vím, kde u Benátek zaparkovat, jak se z parkoviště dostanu do Benátek autobusem, ale nedaří se mi najít nějaké ubytování za rozumnou cenu do 30 km před Benátkami. Děkuji. Vladimír.

O něco dále, ale příjemné ubytování za rozumnou cenu - A Casa di Paola, v Mestre pak Camping Venezia Village.

# 13.09.2012, 16:19.
Pročítala jsem vaše stránky a narazila na plno přínosných odpovědí, jen mi ještě není vše jasné. Letíme v prosinci do Benátek, na letiště Treviso. Odtud jsem pochopila, že se dá jet autobusem přímo do Benátek, ale nedočetla jsem se ještě, zda staví pouze na jednom místě a jaké číslo autobusu to je. Rezervaci máme na hotel: Ca' Due Leoni, Cannaregio 565. Poradíte, jak nejlépe a nejlevněji se do hotelu dostat? A jak je to s časovými jízdenkami po Benátkách? Najdu někde nějakou mapu tras všech linek? Kolik by stála jednodenní jízdenka, přilétáme ve čtvrtek odpoledne a odlétáme v neděli ráno, přijde mi zbytečné kupovat na dva dny. Děkuji za všechny vaše odpovědi. Veronika.

Z letiště Treviso jeďte autobusem společnosti ATVO až na konečnou v Benátkách - Piazzale Roma. Odtud jeďte vaporettem 42 nebo 52 a vystupte na zastávce Ponte dei Tre Archi. Přejděte most, odbočte doleva a před dalším můstkem přes postranní kanál se vydejte doprava. Dojdete na náměstíčko S. Maria della Pazienza. Tady už najdete svůj hotel Ca' Due Leoni. Mapu linek najdete na ACTV - Muoversi Venezia / Orario / Scarica la mappa. 12. hodinová jízdenka stojí € 18,00, 24. hodinová € 20,00, 36. hodinová € 25,00 atd.

# 13.09.2012, 12:53.
Jedeme autobusem (pro 30 osob) do Punta Sabbioni, kde nás autobus pouze vyloží a pojede zpět do hotelu do Lido di Jesolo. My pokračujeme trajektem do Benátek. Je nutné platit nějaké poplatky pro vjezd autobusu na 5 až 10 minut do Punta Sabbioni? Je možné někde takto narychlo zaparkovat, vystoupit a za jaký poplatek? Děkuji vám za odpověd a přeji krásný den! Zdraví vás Renata.

Od roku 2008 je vjezd pro autobusy s více jak 16. sedadly zpoplatněn. Veškeré informace o terminálech, cenách a parkovištích najdete na CT Servizi.

# 10.09.2012, 09:41.
V pátek letíme do Benátek a rádi bychom si koupili kartu ACTV na 3 až 4 dny již z Prahy. Je to možné? Nemáte vypracovaný nějaký šikovný plán na 3 až 4 dny? Děkuji. J.

Časové jízdenky ACTV lze koupit on-line - Booking / Buy now. Na místě pak v automatu zadáte kód voucheru a obdržíte jízdenku. Plán nemáme, každého zajímá něco jiného, doporučujeme průvodce, kterých je na trhu dostatek.

# 06.09.2012, 17:53.
S manželom cestujeme z Nemecka do Benátok, je možné zaparkovat autom niekde v Benátkach alebo pred nimi, alebo je lepšie nechat auto pred vstupom do Benátok? Zuzana.
Seznam parkovišť najdete na asmvenezia.it nebo veniceparking.it.

# 27.08.2012, 19:06.
Prosím o informaci, jak se dostaneme z letiště Marco Polo k hotelu Apogia Sirio v Mestre a pak od hotelu do centra Benátek. Doporučili byste třídenní jízdenku a na co platí? Je koupání na Lido volně přístupné? Moc děkujeme za odpovědi. S.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 a vystupte na zastávce Miranese / Via Piave. Tato zastávka je za křižovatkou s těmito dvěma ulicemi - Via Miranese a Via Piave. Odtud musíte jít kousek zpět a dále po Via Circonvallazione, která je pokračováním (za křižovatkou) Via Piave. Na této ulici je Váš hotel, je to však ještě přibližně 500 m. Odtud však můžete jet autobusem H2, který jede po Via Piave a dále po Via Circonvallazione. Zastávka je u křižovatky Via Circonvallazione s Via G. Verdi. Hotel Apogia Sirio je po levé straně u kruhového objezdu. Do Benátek se dostanete nejdříve linkou H2 s následným přestupem na Piazza 27 Ottobre na linku č. N1, 12L, 40. Ty všechny jedou přímo do Benátek. Třídenní jízdenku určitě doporučujeme, platí na autobusy v Mestre, lodní doplavu po Benátkách (ACTV) a autobusovou dopravu na ostrově Lido. Nezapomeňte si přikoupit rozšíření na zpáteční jízdu z / na letiště Marco Polo - nejlépe on-line za € 43,00. O pláži na Lidu najdete odpověď v odpovědi ze dne 06.06.2012, 19:27.

# 25.08.2012, 15:00.
Přeji hezký den, díky, že existují takové jednoduché informativní stránky nejen o cestování. Mám prosbu, pročítám otázky a stejně to není jasné. Příští týden cestujeme transitem do Ravenny a chceme si udělat půldenní zastávku v Benátkách. Kde je nejlepší zaparkovat a dostat se do centra nejlépe lodí na náměstí sv. Marka a vešli se do 5. až 7. hodin výletu? Před časem jsem tuto cestu absolvovala a jeli jsme lodí až na náměstí, cesta trvala jen chvilku, ale už si to nepamatuji, dá se autem až tak přiblížit? Opravdu je nejlepší auto nechat na parking Tronchetto a jet lodní dopravou ACTV přibližně půl hodiny celým centrem až k S. Marco Vallaresso? Děkuji. Anna.

Na otázku jste si sama odpověděla :-)

# 24.08.2012, 19:44.
Paní a pane Řehůřkovi ... Mám na Vás velikou prosbu. Navštívila jsem Vaše webové stránky, ale bohužel mi vůbec nešel poslat dotaz na Váš e-mail. Mohli byste mi prosím poradit, zda-li se na letišti Treviso dá parkovat? A kolik parkování stojí? Nebo zda je poblíž nějaká benzinka, kde bychom popřípadě mohli zaparkovat? Moc Vás zdravím a jsem ráda i za Vaše odpovědi pro lidi ohledně cestování po Itálii. Děkuji. Tereza.

Samozřejmě že se tam parkovat dá. Parkovací zóny jsou celkem čtyři - A (u terminálu), B (u terminálu), C (200 m od terminálu) a D (150 m od terminálu). 10 minut je na všech zdarma. U C a D je každý den účtován za € 6,50. Zóny A a B jsou za první tři hodiny účtovány po hodině (3 až € 5,00 za hodinu) a pak po celých dnech (od € 25,00 za den). Podrobné ceníky, mapy a online rezervaci najdete na Marco Polo Park, pro obě letiště.

# 24.08.2012, 11:16.
Jedeme do Benátek od 26.9. a návrat máme 30.9.2012. Z letiště Marco Polo chceme jet autobusem a pak pokračovat vaporettem. Chceme si koupit 1x třídenní jízdenku ACTV a jednu jízdu na a z letiště si zaplatit zvlášť. Lze si jízdenky ACTV koupit po internetu a kde si je můžeme vyzvednout? Rozumím tomu dobře, že od prvního použití jízdenky mi běží 72 hodin platnosti? A ještě jeden dotaz. Kolik stojí gondola pro 3 osoby? Děkuji z odpověď. Zuzana.

Jízdenky si můžete samozřejmě zakoupit on-line, je tam i třídenní jízdenka včetně zpáteční letiště Marco Polo - Benátky. Vouchery na jízdenky zakoupíte na Venice Connected - Booking / Buy now. Zvolíte datum a typ jízdenky vložíte do košíku. Na základě voucheru si pak na místě v automatu vytiskne jízdenku. Nejbližší je hned na Letišti Marco Polo u výdeje zavazadel č. 5. Podívejte se na instruktážní video. V okamžiku označení jízdenky začíná běžet čas 72 hodin platnosti jízdenky. Je to včetně cesty z a na letiště. Informace o ceně gondoly najdete v odpovědi ze dne 28.08.2009, 12:53.

# 20.08.2012, 10:37.
Chtěla bych se zeptat, zda-li nevíte, kolik stojí plavba lodí z Caorle do Benátek tam i zpět. Jedeme dva dospělí a dvě děti 8 let a student 16 let. Moc děkuji předem za odpověď. Pavla.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 05.01.2012, 20:53.

# 15.08.2012, 19:43.
na konci září se chystáme do Benátek na 3 dny 4 dospělí, prosím o doporučení nejlevnějšího a nejvhodnějšího ubytování nejspíše v okolí Benátek - Punta Sabbioni apod. Možno i kemp. Děkuji za odpověď. Ivana.
Hotely hledejte na Booking, kempy na Camping.

# 15.08.2012, 15:13.
Pane Řehůřku, je toto spojení i během září? Moc děkuji a přeji pěkný den. S pozdravem Radka.

Uvedené časy jsou pro jízdní řád z letiště Treviso do Lido di Jesolo platný od 16.6.2012 dp 31.8.2012. Pro září sledujte stránky ATVO, kde zveřejní v nejbližší době jízdní řád na následující období.

# 15.08.2012, 07:34.
Dejte mi prosím vědět, zda existuje nějaké autobusové spojení z letiště Treviso do Lido di Jesolo. Moc děkuji. S pozdravem Radka.

Spojení zajišťuje autobusová linka společnosti ATVO s přestupem na vlakovém nádraží v Mestre. Autobusy jezdí od 8:25 do 22:25, i několik do hodiny. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 11.08.2012, 11:08.
Jak se nejrychleji a nejlevněji dostat z letiště Treviso do Benátek a zpět a za kolik? Děkuji. Draha.
Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 08.06.2012, 15:12.

# 11.08.2012, 10:54.
Jedeme příští týden do Benátek a tak se chci zeptat, jak se nejlépe dostaneme nějakým autobusem do Benátek od jezera Lago di Garda (Torri Del Benaco). Děkuji mockrát. Natalia.

Nejdříve se dopravte linkou č. 62 společnosti ATV do Verona Porta Nuova. Autobusy jezdí od 5:57 do půlnoci - přibližně 17 spojů. Jízdenka Vás přijde na € 4,60. Odtud pak jeďte vlakem Trenitalia do Benátek. Mnoho vlaků jede přímo. Jízdenka v regionálním vlaku Vás přijde na € 7,40, ve vlaku Frecciabianca na € 22,00. Můžete jet také stejným autobusem jen do Peschiera a odtud vlakem do Benátek. Z Verony však těch přímých spojů jezdí více. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách dopravců.

# 10.08.2012, 21:16.
Moc vás prosím o info, jak a čím se dostaneme z letiště Treviso do Benátek? Děkuji moc. S pozdravem Petra.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 08.06.2012, 15:12.

# 10.08.2012, 10:16.
Ráda bych Vás poprosila o radu, jaké spojení je nejlevnější a nejvýhodnější do Benátek z Mestre. Přijedeme pronajatým autem směrem od Verony a netuším, zda je lepší zaparkovat až v Benátkách (na parkovišti za € 21,00), popřípadě zda není levnější zaparkovat někde v Mestre a dopravit se veřejnou dopravou - 2 dospělí. Předem Vám děkuji za odpověď a velmi chválím Vaše stránky a informace. Děkuji. Petra.

Nejlevnější spojení je autobusem ACTV. Jednoduchá 75. minutová jízdenka stojí € 1,30. Pokud však budete mít nějakou časovou jízdenku na dopravu v Benátkách, můžete ji využít i na autobusovou dopravu v Mestre, mezi Mestre a Benátkami a na ostrově Lido.

# 09.08.2012, 18:27.
V půlce září jedeme na 4 dny do Benátek a potřebovali bychom poradit s dopravou - jak nejlépe a nejrychleji se z letiště Marco Polo dostat do hotelu Palladio, který je na adrese: Via Malcontenta 40, Marghera. Jaký listek si koupit apod. A co je nejlepší využít jako dopravu do centra? Na stránkách píšou, že přímo před hotelem stojí autobus, ale nepíšou nic o čísle ani o názvu zastávky, ani jak často jezdí. Koukali jsme, že z přístavu na této straně jezdí vaporetto, ale nevíme, zda je to výhodné. Anna.

Z letiště jeďte autobusem ACTV č. 15 a vystupte na vlakovém nádraží - zastávka Mestre FS. Tady přesedněte na autobus č. 16 směr Fusina. Vystupte na zastávce Malcontenta. Jednosměrná jízdenka na autobus omezená na 75 minut stojí € 1,30. Výhodnější je však si zakoupit časovou jízdenku, která platí na veškerou veřejnou dopravu (autobusová a lodní) v Benátkách (vč. Mestre). Jednodenní stojí € 20,00, dvoudenní € 30,00 a třídenní € 35,00. Pozor! Z letiště Marco Polo nelze jen na tyto jízdenky cestovat. Pokud budete využívat jednorázovou jízdenku, pak je potřeba si zakoupit speciální jízdenku (místo jízdenky za € 1,30) z letiště za € 6,00 (zpátečřní € 11,00). Pokud budete využívat časovou jízdenku, je třeba si zakoupit příplatek z nebo na letiště - jednorázový stojí € 4,00, zpáteční € 8,00. Do Benátek se z Hotelu Palladio můžete dostat několika způsoby. Nejrychlejší je nastoupit na linku ACTV č. 16 a jet až na konečnou - Fusina a odtud lodní dopravou. Linka Fusina - Benátky však není začleněna do dopravy ACTV, takže na ni neplatí časové jízdenky ACTV. Pokud budete mít výše uvedené jízdenky, můžete jet do Benátek autobusem a dále pak lodní dopravou. Přímo do Benátek jezdí z Malcontenta linka č. 56. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 09.08.2012, 12:32.
Prosím Vás, jezdí autobus mezi Bibione a Benátkami - Piazzale Roma, jak často a kolik to stojí? Kdy vyjíždí zpět do Bibione? Děkuji. Miroslav.

Pravidelně na této lince jezdí autobus společnosti ATVO z Autostazione na Via Maja. Autobusy jezdí přes S. Dona. Frekvence je přibližně 1x za hodinu v rozmezí 5:55 - 19:05. Zpět je to přibližně stejné. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Podle tarifu by jízdenka měla stát € 5,90, zpáteční € 10,50.

# 02.08.2012, 23:16.
Kolik stojí přibližně taxi z letiště Marco Polo do Lido di Jesolo hotel UTE na via di Gorizia - přibližně 35 km? Potřebujeme se dostat do hotelu a nevíme, zda je lepší autobus nebo taxi. Pavlína.

Podívejte se na ceník Radio Taxi. Do UTE Hotel to stojí € 65,80. K tomu je třeba připočítat € 1,23 za každé zavazadlo. Např. pro čtyři osoby (každá s jedním zavazadlem) Vás to přes den přijde na € 78,22, v noci a ve dnech volna na € 81,11. Autobusem ATVO Vás jedna jízda přijde na € 3,50 + € 1,90 za zavazadlo. Tj. € 5,40 za osobu, € 21,60 za čtyři osoby. Jedná se o cenu jízdenek on-line.