BENÁTKY 2011

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2011

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2011. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali. Právě čtete první část.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 02.12.2011, 16:06.
Mám dotaz: na svátky chci jet do Benátek na 3 dny. Ubytování mám, ale mám dotaz, jak tam cestovat. Autem nechci, takže zbývá autobus, nebo vlak. Jsem z Uherského Hradiště. Děkuji. Petr.

Doporučujeme spoj Student Agency z Brna do Říma, který zastavuje v Mestre. Do Brna se dostanete libovolným vnitrostátním spojem nebo také se Student Agency, linka Košice - Praha.

# 14.11.2011, 16:54.
Přesto, že již přes hodinu listuji na Vašich neskutečných stránkách, mohu Vás požádat o následující informace? 1.) Jak se dostaneme z letiště Marco Polo do Hotelu Castello na Campo SS. Filippo e Giacomo - Castello 4365? 2.) Na základě Vašich informací si chci koupit 3. denní ACTV. Co mám využít za dopravu z letiště + koupím již na letišti ACTV permanentku? 3.) Platí ACTV na Murano a která je nejbližší zastávka od našeho hotelu? Zbytek jsem si našel na Vašich skvělých stránkách. Možná jen, kdybyste měl nějaký skvělý tip, kde dělají dobré mušle nebo krevety, budeme nadšeni? Klidný den přeje Roman.

Z letiště Marco Polo je nejjednodušší spoj linkou Arancio společnosti Alilaguna. Zaveze Vás na San Marco, odkud je to do Vašeho Hotelu Castello už jen kousek. Jezdí od 8:00 do 23:45. Jednoduchá jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 25,00. Pokud chcete cestovat linkami ACTV, pak musíte nejdříve autobusem č. 5, který Vás zaveze na Pizzale Roma a odtud pak pokračovat lodí na San Marco. Z letiště Marco Polo však platí jednoduché jízdné € 5,00, zpáteční € 9,00. Pokud využijete časovou jízdenku, musíte si pro každou jízdu z/na letiště připlatit € 3,00 resp. € 6,00 na zpáteční. Na letišti Marco Polo lze zakoupit jízdenky ACTV. Platí i na Murano, nejbližší zastávka je na San Marco.

# 10.11.2011, 20:40.
Nemohu se pořádně orientovat v místní dopravě. Zjistil jsem, že jsou zde společnosti ACTV a ATVO. Pokud budeme ubytováni v Cavallino a chceme do Benátek lodí z Punta Sabbioni, musím využít místní autobus do přístavu Punta Sabbioni a pak v Benátkách vodní autobus? Je možné využít pro dopravu stejnou jízdenku, nebo má každá společnost své jízdenky? Děkuji za odpověď. Libor.

Každá společnost má své jízdenky a své tarify. Nelze tedy obecně využít jízdenky ATVO na dopravu prostředky ACTV a naopak. ATVO však nabízí speciální jízdenku z různých přímořských letovisek do Punta Sabbioni a následně lodí do Benátek. Z Cavallino stojí tato zpáteční jízdenka € 16,60 a platí na autobus z Cavallino a následně na loď do Benátek. Jízdenky lze zakoupit na Autostazione na Via Equilio nebo na Punta Sabbioni. V obou případech se jedná o pokladny ATVO. Spoje jezdí od května do září, od 5:25 do 23:05 (o prázdninách do 00:35). Podrobnější informace najdete na stránkách ATVO - Visita Venezia / Venezia.

# 29.10.2011, 19:22.
Musím ocenit spoustu informací na Vašich stránkách. Loni nám pomohly při cestě na Gargano, dovolená byla super. Letos chceme na pár dní do Benátek. Vámi doporučený kemp měl mobilhomy obsazené, zabukovali jsme si kemp Fusina. Kemp vypadá solidně, ale nevím, jak do Benátek. Loď stojí € 12,00 tam i zpět, jsme 4, tj. € 48,00. Není tedy lepší jet autem a zaplatit parkovné? Platí se ještě něco za vjezd do Benátek mimo parkovného? Je to daleko autem z kempu nebo je opravdu lepší použít lodičku? A ta časová jízdenka asi neplatí pro tuto dopravu, co? Kdybychom se chtěli dopravit ještě někam na ostrov Murano apod. Děkuji za odpověď. Blažena.

Píšete, že chcete do Benátek na pár dní. Budete tedy řešit dopravu několikrát. A to nejen do Benátek, ale i v Benátkách - lodní. Podle délky pobytu doporučujeme zakoupit některou z časových jízdenek - 12, 24, 36, 48, 72 hodinovou nebo týdenní. Umožní Vám cestovat po Mestre i po Benátkách autobusovou i lodní dopravou ACTV bez omezení. Neplatí ale pro lodní linky Fusina, Alilaguna a Clodia. Z kempu Fusina se však můžete dopravit do Benátek autobusy. Jeďte nejdříve linkou č. 16 a vystupte na zastávce Pasini - via della Fratellanza. Tady přestupte na autobus č. 15 směr Areoporto. Vystupte na zastávce Vialle della Stazione - mestre FS. Tady přestupte na autobus č. 2, který Vás doveze na Piazale Roma. Odtud už můžete pokračovat lodní dopravou po Benátkách. Pokud však potřebujete vyřešit jen jednu cestu do Benátek, je to otázka. Loď z kempu Fusina Vás doveze až do centra Benátek, pokud budete parkovat na Tronchettu (poplatky za vjezd se neplatí), tak je to levnější jen v případě, že budete pokračovat pěšky. Lodní doprava Vám opět cenu navýší nad cenu dopravy linky Fusina. Vzdálenost Fusina - Benátky autem je vzhledem k objíždění kanálů a vzdálenosti mostu přibližně 20 km.

# 17.10.2011, 21:16.
V prví řadě bych Vám chtěl složit poklonu za Vaše výborné stránky :-) Chtěl bych Vás poprosit o radu. Ve čtvrtek 20.10. odlétám do Benátek na letiště Marco Polo. Již jsem si z Vašich stránek dohledal info, jak se dostat autobusem z letiště na Piazzale Roma. Mohu Vás poprosit o doplnění, jak se z tohoto místa dostat nejvýhodněji do hotelu? Mám rezervovaný hotel Locanda Barbarigo v ulici Fondamenta Duodo o Barbarigo, San Marco. Popřípadě si nechám i rád poradit, zda existuje i lepší doprava do hotelu přímo z letiště, např. lodní linka MHD? Předem Vám moc děkuji za pomoc. Marcel.

Z Piazzale Roma jeďte lodní linkou ACTV č. 1 a vystupte na Giglio. K Locanda Barbarigo se dostanete přes Calle Gritti, doleva přes Rio de Santa Maria Zobenigo a zpět podél kanálu po Fondamenda Duodo o Barbarigo. Přímo z letiště můžete jet linkou Alilaguna - Arancio. Ta však zastavuje až na San Marco.

# 17.10.2011, 12:16.
Chtěla bych se zeptat, zda je nějaký problém s cestováním se psem v autobusech z Mestre nebo vodních autobusech po Benátkách. Děkuji moc za odpověď. Dana.

Cestování psa je omezeno na jednoho s jedním cestujícím. Psi musí mít vodítko a náhubek.

# 05.10.2011, 17:46.
Ráda bych se zeptala, zda je možné koupit si několikadenní lístek na dopravu, který umožňuje kombinaci autobus - loď a který by vyšel finančně výhodněji než časové jízdenky. Ještě se v té benátské dopravní změti příliš neorientuji. Pokud bychom se rozhodli využít jen jednorázové jízdenky, kde zjistím, kde je koupit? U řidiče v autobuse jsou, pokud tomu správně rozumím, dražší? Druhá věc je výlet z Benátek do Padovy. Jaká je nejlevnější varianta? Autobus nebo vlak? A dá se i dálková trasa nějak zkombinovat s několikadenní jízdenkou zakoupenou v Benátkách? Pokud něco takového vůbec existuje? Děkuji mnohokrát za odpověď. Petra.

Jízdenky ACTV, které jsou časové, tzn. na 12, 24, 36, 48, 72 hodin a týden, jsou určeny pro autobusovou i lodní dopravu. Nelze je však použít na speciální linky Clodia, Alilaguna a Fusina a také pro cestu z letiště a na letiště. Jízdenky si můžete zakoupit na pokladnách Hallo Venezia nebo v síti autorizovaných prodejců. Seznam autorizovaných prodejců najdete na výše uvedených stránkách. Cenu autobusu do Padovy neznáme, přibližně podle tarifu ATVO by to mělo vycházet na € 3,90. Vlakem Vás to přijde na € 3,45 (druhá třída, regionální vlak). O tom, že by existovala nějaká kombinovaná jízdenka nemáme informace.

# 04.10.2011, 09:57.
Letos přibližně na jaře jsem Vám napsala informaci o autobusové dopravě v Benátkách z náměstí Piazzale Roma do přístavu výletních lodí. Už je vše jinak. Odstraňte prosím tuto zprávu, aby nezmátla případné turisty. Nově je zavedena z Piazzale Roma doprava kabinkovým vláčkem - lanovkou za € 1,00. Lístek se kupuje v prodejním automatu a do přístavu je to pouhá jedna stanice. Do vláčku - lanovky se nastupuje ve žluté rohové budově stojící v horním pravém rohu náměstí, myšleno zády od nového mostu. V první stanici vystoupíte a sejdete po schodech (možno i výtahem) na křižovatku. Zde je u šedivé betonové zdi zastávka shuttle busu k přístavnímu terminálu, vzdálenému na dohled. Děkuji a zdravím. Jana.

Děkujeme za informaci.

# 19.09.2011, 10:42.
Chci se zeptat, zda pro prokázání věku ke koupi Rolling Venice Card stačí ukázat občanský průkaz? A zda s časovou jízdenkou na 72 hodin je možné jezdit čímkoliv, kdekoliv, kdykoliv v rámci Benátek? Děkuji za opodvěď. A.

Při nákupu Rolling Venice Card je třeba se prokázat nějakým identifikačním průkazem. Občanský průkaz slouží i jako cestovní doklad v zemích EU, mělo by to tedy stačit. Časové jízdenky můžete využívat na dopravu ACTV. Platí tedy na autobusy v Mestre a na ostrově Lido, stejně tak na lodní dopravu v Benátkách a na ostrovy. Nelze ji použít na linky Alilaguna, Clodia a Fusina.

# 15.09.2011, 09:26.
Četl jsem vaše rady pro Itálii a předpokládám, že budu hledat v okolí Benátek noclech pro 2 osoby 22.09.2011 na dvě noci. Jsme důchodci, kteří se chtějí lacině a i seriózně ubytovat a prohlídnout si Benátky. Jedeme autem mimo dálnice ze severu jezera Lago di Garda. Spokojíme se s noclehem do 30 km od Benátek. Na cestu odjíždíme v sobotu 17.09.2011 ve 4:00 hodin. Pokud je možné odpovědět do 16.09.2011 do 18:00 hodin. Děkuji za váše rady a zdravím. Ladislav.

Zkuste Camping Venezia Village.

# 13.09.2011, 20:43.
Prosím Vás o radu. V sobotu dopoledne přiletíme do Benátek na letiště Marco Polo a potřebujeme se dostat do Caorle. Mohl byste mi, prosím, poradit, jaké je tam nejlepší spojení? Děkuji předem za odpověď. Bára.

Jeďte autobusem společnosti ATVO. V sobotu jezdí z letiště do Caorle autobusy v 8:02, 9:57, 12:42, 16:57 a 17:52. Jízdenka stojí € 4,90 a zakoupíte ji přímo na letišti na pokladně ATVO.

# 29.08.2011, 16:07.
Cesta k Vám vedla přes Google. Dalším krokem je hezký pozdrav Vám všem a dotaz ohledně Benátek. Koncem září 2011 připravuji pro přibližně 45. člennou skupinu lidí (v rámci delšího programu) kromě samotných Benátek i program, kdy chceme v jedno dopoledne (29. září) absolvovat okružní plavbu na benátské ostrovy Burano, Murano (včetně návštěvy sklárny) a Torcello z přístavu Punta Sabbioni. Lze si domluvit a zarezervovat předem individuální plavbu pro naši skupinu (na pořadí ostrovů nezáleží), abychom mohli (bez složitějších přestupů) absolvovat postupnou prohlídku všech tří ostrovů včetně zmíněné sklárny? Nebo vše se musí absolvovat v rámci jízdních řádů? U koho si máme takovou plavbu objednat, u ACTV? V jakých cenových relacích by se to na jednu osobu pohybovalo? Předpokládáme, že návštěva sklárny je se vstupem grátis. Děkuji předem za odpověď. Alena z Pelhřimova.

Společnost ACTV nabízí pronájem dopravních prostředků (noleggio): autobusy, lodě do 19 pasažérů, lodě do 80 pasažérů, lodě do 110 pasažérů, lodě od 200 do 500 pasažérů a trajekty. Možnosti jsou tedy neomezené. Minimální doba pronájmu (s posádkou) je 1 hodina (autobus) resp. 3 hodiny (loď). Jedná se o individuální záležitosti, nasmlouvané podmínky a tím i ceny. Doporučujeme se obrátit přímo na ACTV - e-mail nebo telefony +49 412722421, +49 412722422.

# 19.08.2011, 07:15.
Moc děkuji pane Řehůřku, jen ještě pro jistotu. Pokud si koupíme 12. hodinovou časovou jízdenku za € 16,00, bude nám platit na autobus ATVO z Lido di Jesolo, linka 23A do Punta Sabioni a současně i na loď ACTV - linka 15 z Punta Sabioni do Benátek a zpět? Zdeněk.

ATVO a ACTV jsou dvě různé společnosti. Nemůžete používat jízdenky ACTV na autobusy ATVO a naopak. ATVO však nabízí speciální kombinované zpáteční jízdenky právě na tuto linku (23A) za € 18,40. Zakoupíte ji již na zmiňované pokladně ATVO na Autostazione nebo v APT na Via Brescia.

# 18.08.2011, 15:21.
V září bychom se chtěli jet podívat do Benátek na regatu. Přiletíme na letiště Marco Polo. Jakou máme zvolit dopravu z letiště do oblasti Mestre, hotel Adria - Mestre. Za odpověď děkuji a přeji pěkný den. Zuzana.

Jeďte z letiště autobusem ACTV č. 15 a vystupte na zastávce Piazzale Donatori di Sangue (Hotel Centrale). Od hotelu Centrale jděte doleva podél sloupků cyklostezky, na konci sloupků přejděte přes přechod a pak hned doprava také přes přechod. Pokračujte po Via Giovanni Querini vlevo podloubím, na křižovatce ulic odbočte doleva na Via Cardinale Massaia, po které dojděte až na konec téměř ke zdi. To už jste na Via Cappuccina. Odbočte po ní doprava a opět podél cyklostezky dojdete k přechodu a za přechodem, za domem s oblým rohem, je po pravé straně Váš Hotel Adria.

# 18.08.2011, 09:15.
Prosím o info, kde dostanu koupit v Lido di Jesolo časové jízdenky na ACTV respektive ATVO. Jde to přímo v autobuse nebo na lodi? Děkuji. Zdeněk.

Jízdenky ACTV koupíte na pokladně Hello Venezia na Punta Sabbioni. Přímo v Lido di Jesolo je lze zakoupit v Azienda di Promozione Turistica della Provincia di Venezia (APT) na Piazza Brescia 13. APT je i na Punta Sabbioni. Jízdenky ATVO zakoupíte v Lido di Jesolo na Autostazione - na Via Equilio. Na Punta Sabbioni na autobusovém terminálu nebo v tabáku - Tabacchi Molin na Via Fausta.

# 17.08.2011, 20:20.
Jsme 3. členná rodina. Náš pobyt bude v Lignanu. Rádi bychom navštívili Benátky. Lze koupit přímo loď na celodenní výlet - cena i zpáteční? Doporučíte nám loď nebo je lepší a vyhodnější auto? Díky moc za radu. Tomáš.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 02.06.2010, 12:31 a ohledně výletu lodí z Lignana v odpovědi ze dne 15.04.2010, 08:17. Každá z cest (auto, loď) má své výhody a nevýhody. Autem musí řidič absolvovat cestu přibližně 100 km tam i zpět a musíte někde zaparkovat. Na druhé straně nejste vázaní na dopravu, takže můžete odjet až tehdy, když se Vám to bude hodit. V případě výletu lodí se o nic nestaráte a jen si užíváte výletu. Na druhé straně jste vázaní časy odjezdů a pro tříčlennou rodinu to vyjde o něco dráž než autem.

# 16.08.2011, 09:05.
Pane Řehůřku, jedeme 2 dospělí s dětmi 12+14 let do Gargana - 26.8.2011. Cestou bychom chtěli přespat u Benátek a dopoledne je navštívit. Prosím, poraďte - levný kemp - 1 auto + 1 stan na 1 noc, parkoviště - odkud lze prohlídku Benátek realizovat. Děkujeme K+K.

Doporučujeme Camping Venezia Village. Do Benátek jezdí odtud autobus č. 5, cena jízdenky je € 1,20 nebo € 2,50 při nákupu u řidiče.

# 05.08.2011, 12:29.
V září se chystáme na dovolenou do Lido di Jesolo, máme v plánu Benátky, již jsme tam byli, ale letos bychom se chtěli podívat i mimo turistický ruch a projít je důkladněji. Chtěla bych se zeptat, kolik stojí celodenní jízdenka na vaporetto a jak je to při cestě na Murano - odkud odplouvá loď, jak často a kolik přibližně stojí. Předem děkuji za odpověď. Jitka.

Jízdenka na 12 hodin stojí € 16,00, na 24 hodin pak € 18,00. Na ostrov Murano jezdí linka ACTV z Punta Sabbioni. Jedná se o linku LN (Laguna Nord) a odjíždí v denní dobu každou půlhodinu. Jednorázová jízdenka stojí € 6,50.

# 24.07.2011, 18:38.
Chtěla jsem se zeptat, kde se dá levně zaparkovat auto ještě na pevnině před mostem Ponte della Liberta? Předem děkuji za odpověď. D.

Seznam parkovišť s cenami najdete na asmvenezia.it - Parcheggi. Těsně před mostem jsou parkoviště S. Andrea a S. Giuliano.

# 21.07.2011, 13:11.
Chcela by som sa spýtať, cestujeme do Talianska a potrebujeme 2 noci prespať v okoli Benátok a pozrieť si Benátky. Našla som doporučenie na vašich stránkach na kemping Village. Chcem sa spýtať, či si treba rezervovať nejaký ten mobilhome, alebo nie, alebo tam prespať v stane? Ďakujem. Š.

V Camping Venezia Village doporčujeme rezervovat mobilhome, se stanem by problém být neměl.

# 20.07.2011, 17:33.
Prosím o odpověď, když jsme v Benátkách, kde se můžeme vykoupat v moři? Jsou zde i veřejné pláže? Jsou zpoplatněné? Děkuji. Zuzana.

Pláže v Benátkách jsou na ostrově Lido. Jak placené, tak volené. Podrobnější informace najdete v odpovědi ze dne 11.07.2011, 21:01.

# 20.07.2011, 16:50.
Chtěla bych se zeptat, jak se dostanu z autobusové zastávky Student Agency - Benátky Mestre, St. di autobus - do přístavu (potřebuji jet do Kerkyry, zatím ale ještě nemám koupený lístek). V Benátkách bych měla být v 6:45 ráno, také by mě zajímalo, jak daleko to je a kolik to bude stát? Předem děkuji za odpověď. Ludmila Slišková.

Student Agency zastavuje v blízkosti nádraží v Mestre. Odtud jede autobus společnosti ACTV č. 2 do Benátek. Vystoupit musíte hned za mostem, zastávku před Piazzale Roma. Vydáte se doprava na Tronchetto, odkud odjíždějí trajekty na Korfu. Jízdenka stojí € 1,20. Autobus jede ve Vašem čase po deseti minutách (07:06, 07:16, 07:26, ...).

# 19.07.2011, 23:16.
Píši Vám po našem návratu z krátkého, leč naprosto perfektního výletu do Benátek a připojuji několik postřehů. Letěli jsme se společností Wizzair, která přes léto létá přímo na letiště Marco Polo, tedy nikoli do Trevisa, což bylo skvělé. Hned na letišti jsem dle vašich rad pořídila jednak zpáteční lístky na spoj společnosti Alilaguna, který nás během přibližně 40. minut dopravil přímo na Lido (volnou chůzí to je do přístaviště z letiště zhruba 7 minut, z příletové haly doleva krytým chodníčkem), jednak lístek na 72 hodin ACTV. Jen je škoda, že si člověk musí vystát dvě fronty, protože se to nedá pořídit v jednom okénku pokladny, resp. možná by se i dalo, označené to tak bylo, ale vzhledem k tomu, že jsem dceři na vaši radu pořídila kartu Rolling Venice, která opravdu ušetřila hned € 11,00 na té jízdence, musela jsem jít k jinému okénku, kde mi ji vystavili a hned tam i prodali ty předplacené jízdenky. Ačkoli se mi zdála cena € 33,00 na osobu dost vysoká, rozhodně mohu doporučit, protože jsme jen na vaporettu projezdili možná dvojnásobek! Nemluvě o tom, že jsme denně absolvovali minimálně dvě jízdy autobusem na ostrově Lido, protože náš hotel byl až na samém konci ostrova. Zastávka byla naštěstí přímo před hotelem a linka A i B jezdila opravdu velmi často. Zde bohužel byl jeden jediný malý zádrhel :-), protože jsem si pamatovala, že jste mi psal, že je to 5. či 6. zastávka a tak jsme hned tu první cestu vystoupili s kufry na té páté a ono to bylo ještě skoro 10 km! V jízdním řádu to opravdu je označeno jakoby pátá či šestá, ale každá ze jmenovitých zastávek má několik zastavení nebo jak to nazvat, takže např. zastávka Malamocco je označena 1/12, 2/12, 3/12 ... až 12/12. A takhle je to u každé, tudíž zastávek je několikanásobně víc, ale díky jejich systému na znamení cesta naštěstí ubíhala dost svižně, přesto doporučuji raději opravdu příště sledovat čas, vím-li zhruba, jak dlouho asi pojedu ... Jinak docela přehledné bylo i orientovat se v linkách vaporett, takže jsme se dostali i na jiné ostrovy, než jen na San Marco :-) Pokud budete někomu radit s ubytováním, mohu vřele doporučit Hotel Villa Orio v části Alberoni. Byl sice opravdu daleko, ale zato kousek na pláž, ke golfovému hřišti, navíc velmi čistý, prostorný pokoj, skvělá snídaně! Rezervovala jsem jej přes Booking a platila jsem € 260,00 za tři noci pro tři osoby. Navíc velmi milý a ochotný personál. Nevýhodou je opravdu jen ta vzdálenost ze zastávky S.M.E. a také to, že v okolí jsou snad jen dvě restaurace a jeden obchod se zeleninou, toť vše. Pane Řehůřku, ještě jednou mockrát děkuji za Vaše rady a přeji vám pěkné léto plné cestování! S pozdravem Daniela.

Moc Vám děkujeme za cenné informace a jsme rádi, že se Vám dovolené vydařila.

# 19.07.2011, 08:46.
Obdivuji Váš cestovatelský i kuchařský záběr, zvláště pak podrobné rady a návody i sdílení zkušeností. Prosím o radu, zda-li náhodou nevíte, kde v Benátkách stojí dům Marco Pola zvaný Milionový dvůr. Při minulé návštěvě jsme ho nenašli. Děkuji. Pak bych se ráda podělila o zkušenost v oblasti dopravy, pro cestovatele okružních plaveb z přístavu v Benátkách - z nádraží Piazzale Roma jezdí zdarma autobus až do přístavu. Stojí v levém horním rohu nádraží z pohledu od mostu a čeká, až se naplní cestujícími, pak odjede a během 15. až 20. minut je zpět. Zdravím a přeji pěkné letní dny. Jana.

Dům Marca Pola (Corte Prima del Milion) není jednoduché najít. Nachází se nedaleko od mostu Rialto přes Velký kanál, směrem k divadlu Malibran. Na domě je pamětní deska, že to byl dům Marca Pola. Nyní je tam malý hostel a pizzeria. Jak se tam přesně dostat, bohužel nevíme. Když přejdete most Rialto, dojdete na náměstíčko. Vlevo, na jeho konci je úzká ulička, která končí u jednoho z kanálů. Necelých 100 metrů za tímto kanálem je kostel San Giovanni Cristomoto. Vpravo za tímto kostelem je Hotel Malibran a někde za tímto hotelem, po pravé straně je dům Marca Pola. Děkujeme za zkušenosti z oblasti dopravy.

# 17.07.2011, 21:12.
Chystáme se s přítelem příští týden do Benátek na víkend a budeme ubytováni v kempu Venezia Camping Village. Chtěla bych se prosím zeptat, zda byste nám nemohli poradit, jak se dá do Benátek a zpět cestovat (varianty) a hlavně v jakém rozpětí hodin? Rádi bychom se podívali na noční Benátky, ale nemůžeme zjistit, zda bychom se dostali zpět do kempu jinak než pěšky přes most. Děkuji za odpověď. A.

Z kempu Camping Venezia Village můžete cestovat do Benátek a zpět autobusovou linkou ACTV č. 5. V blízkosti kempu jsou zastávky Orlanda Incr. via Porto di Cavergnago a Orlanda Hotel Capitol (Incr. via Appia). Do Benátek zajíždí na Piazzale Roma, odkud pak můžete pokračovat lodní dopravou. Jízdenka na autobus stojí € 1,20, zřejmě se Vám však vyplatí některá z časových jízdenek, které kombinují autobusovou a lodní dopravu. Do Benátek jezdí autobusy z konečné na letišti od 4:08 do 1:10 (od 7 do 21 hodin čtyři autobusy za den), zpět pak od 4:40 do 0:40 (od 7 do 22 hodin čtyři autobusy za den). Podrobné jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 16.07.2011, 14:22.
Chtěla bych se zeptat na cenu ubytování ve Venezia Village. Koukala jsem na jejich stránky, ale příliš tomu nerozumím. Chystám se zde stanovat - znamená to tedy (pro 2 osoby) - 2 x € 9,00 / os. + € 12,00 / noc? Děkuji. K.

Je to přesně tak, jak píšete.

# 14.07.2011, 14:50.
Chtěla bych se vás zeptat, jak je možné se dopravit z letiště Marco Polo do kempu Fusina. Děkuji vám za odpověď. Vendy.

Z letiště jeďte autobusem č. 15 směr Panorama a vystupte na zastávce Durando - Civico 12 (je to 30. zastávka včetně letiště, nemusí však zastavovat všude). Tady přestupte na autobus č. 16 směr Fusina a vystupte na konečné. Podrobné jízdní řády najdete na ACTV - Muoversi in terraferma.