BENÁTKY 2010

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2010

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2010. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali. Právě čtete první část.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 13.09.2010, 10:13.
Mohli byste mi, prosím, poradit, jak se dostat z letiště v Trevisu do kempu Villagio Alba d' Oro u Benátek? Přiletíme 28.9. Mnohokrát Vám děkuji. Milan.

Z letiště jeďte autobusem ATVO. Cena jízdenky je € 5,00. Vystupte na zastávce Mestre FS. Odtud pak jeďte autobusem ACTV č. 15 směr Ca' Noghera a vystupte zastávku před konečnou přímo u kempu. Cena jízdenky je € 1,10.

# 06.09.2010, 15:23.
Nevíte, jaké má parkoviště Tonchetto GPS souřadnice? Děkuji. T.

45°26'35" N, 12°18'27" E.

# 02.09.2010, 12:38.
Chtěl bych se zeptat na nejbližší zastávku u kempu Venezia Village a které linky odtud jezdí přímo do Benátek. Předem děkuji za odpověď. Tomáš.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 09.08.2009, 13:23.

# 01.09.2010, 10:08.
Chtěla jsem jen velice moc pochválit Vaše stránky. Jsou prostě úžasné a já jsem moc ráda, že pomáháte cestovatelům, kteří to mají potom díky Vám o tolik snadnější. Taky jsme měli obavy z jednodenního výletu do Benátek, ale díky vašim radám se ničeho nebojíme a vše máme předem promyšlené a cenově přibližně spočítané. Protože je pravda, že pokud jedete do Itálie, chcete toho hodně moc vidět a tak je třeba i počítat ceny. Tak ještě jednou moc děkuji za Vaše stránky. Elena.

Moc děkujeme za Váš ohlas. Vždy nás potěší, když naše stránky někomu pomohou při plánování dovolené.

# 29.08.2010, 21:11.
Velice mě zaujaly Vaše stránky a ráda bych využila Vašich znalostí Benátek. S manželem se chystáme na výlet do Benátek na koncii září. Máme představu takovou, že vyrazíme v pátek hodně brzy ráno. Až dorazíme do Benátek, zaparkovali bychom na Vaše doporučení auto na parkovišti v Tronchettu, kde bychom ho nechali do našeho odjezdu druhý den. Koupili bychom si časovou jízdenku na lodní dopravu (12 nebo 18 hodin) a přepravili bychom se na Lido di Venezia, kde si chceme rezervovat pokoj v hotelu. Druhý den bychom si nechali celý na prohlídku Benátek. Opět bychom využili lodní dopravu. Jelikož vůbec nevíme, zda je tento plán reálný, rádi bychom to s Vámi konzultovali. Je možné časovou jízdenku využít i na přepravu na Lido di Venezia? Je zde příp. možnost koupání, pokud by bylo ještě slušné počasí? Tento výlet jsou takové naše druhé líbánky, proto nechceme využít nabídek cestovních kanceláří na víkendy v Benátkách, ale rádi bychom si to užili sami a spíš nasáli atmosféru. Nemohl byste nám doporučit, co si opravdu nemáme nechat ujít? Případně nemáte tip na nějakou průvodcovskou publikaci, kde bychom se dozvěděli vše potřebné a zajímavé? Předem Vám velmi děkuji za odpověď. Se srdečných pozdravem Olga.

Časové jízdenky ACTV platí i na ostrov Lido (včetně autobusů). Na ostrově Lido jsou pláže (na východní straně, tj. odlehlé od pevniny), takže pro koupání je to nejvhodnější místo v Benátkách. Určitě si nenechte ujít náměstí San Marco a přilehlé památky, Canale Grande, Ponte di Rialto, dále pak podle Vašeho zájmu. To základní, pro tak krátkou návštěvu, najdete prakticky v kterémkoliv průvodci.

# 29.08.2010, 18:26.
Plánujeme dovolenou v Itálii a při zjišťování informací jsem narazila na vaše skvělé stránky, je to úžasné, co všechno se od vás člověk dozví. Jedeme v termínu od 17.9. do Gargána - Vieste. Ubytovaní budeme v rezidenci Casanova (moc recenzí jsem na ni nenašla, ale podle popisů budeme snad spokojeni). Pojedeme autem, chceme se stavit v Benátkách a následně přespat v Rimini. Našla jsem tam pěkné ubytování na jednu noc (pro 2 osoby jen € 30,00 se snídaní). Můj dotaz na vás směřuje na parkování v Benátkách. Doporučujete parkoviště Tronchetto, ale o něco dál jsem se dočetla,že se musí odevzdat klíče od auta. Platí to stále? Pokud ano, nevíte o nějaké jiné možnosti parkování? Líbila by se mi varianta cesty z parkoviště lodí přes kanál Grande a zpět pěšky. V Benátkách bychom chtěli pobýt tak cca 6 hodin. Předem vám moc děkuji za odpověď, s pozdravem Magda.

Ponechání klíčků v zapalování je standardem na Autorimessa Comunale. O Tronchetto takové informace nemáme. Tam si můžete i připlatit za VIP místo. Platí se za něj € 30,00 / 24 hodin, je to oplocená garáž, pod dohledem 24 hodin, nejblíže dopravy a dalších služeb. Další možnosti parkování v Benátkách a v Mestre najdete na asmvenezia.it.

# 30.07.2010, 10:12.
Po deseti letech se opět vypravujeme do Benátek a chtěli bychom vědět, na kterou linku vaporetta u parkoviště Tronchetto musíme nastoupit, abychom projeli přímo tímto kanálem Grande na náměstí San Marco. V minulosti jsme nastoupili u parkoviště Tronchetto a loď nás zavezla na San Marco velkou oklikou, aniž bychom Canal Grande zhlédli z lodě. Chtěl bych dodat, že ze San Marco chceme projít Benátky zpět pěšky. S pozdravem P.

Jeďte linkou č. 2 - samozřejmě správným směrem (San Marco - Vallaresso). Některé linky však končí u mostu Rialto. Opačný směr (San Marco - S. Zaccaria) přes Velký kanál nejede.

# 25.07.2010, 08:49.
Můžou psi do Benátek a za jakých podmínek? Děkuji. Danuše.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 01.11.2009, 13:39. Konkrétní zkušenosti se dvěma jezevčicemi pak v odpovědi ze dne 04.02.2010, 00:13.

# 28.06.2010, 20:28.
Příští týden budeme pobývat v Bibione. Rádi bychom navštívili Benátky místní autobusovou dopravou. Můžete nám, prosím, poradit, kde se nachází autobusové stanoviště, popřípadě kterou linkou a za kolik se lze do Benátek dostat? Nechceme organizovaný zájezd od místních agentur. Děkujeme. Mája.

Linku provozuje společnost ATVO. Autobusy odjíždějí z Autostazione na Via Maja. Jízdní řády a tarify najdete na výše uvedených stránkách.

# 28.06.2010, 11:36.
V termínu od 10. do 17.7. budeme v Caorle a chtěli jsme vyrazit na výlet do Benátek. S parkováním v Tronchettu jsme v minulosti byli spokojeni, bylo vždy dostatek místa, ale mimo sezónu. Chtěla jsem se zeptat, do kolika hodin ráno bychom se měli do Benátek dostat, abychom měli místo na parkovišti - je hlavní sezóna. Děkuji za odpověď. Markéta.

Na tuto otázku je těžké odpovědět. Den ode dne to může být různé. Řekneme Vám nějakou hodinu a právě ten den bude největší nápor. Doporučujeme se dopravit na parkoviště co nejdříve (kdy to bude pro Vás ještě únosné). Pokud z nějakého důvodu neuspějete, můžete parkovat i v dalším velkém parkovišti na Piazzale Roma - viz. asmvenezia.it.

# 23.06.2010, 17:03.
Prosím o radu, během několika dní se přepravím trajektem se svým psem z řecké Patry do Benátek, dále musím pokračovat vlakem. Vím, že spojení je přes Vídeň, chtěla bych tímto zjistit, zda nevíte na kolik mě vyjde jízdenka z Benátek do Vídně a následně z Vídně do Prahy, děkuji za váš čas. S pozdravem a přáním pěkného dne Martina.

Nejjednodušší spojení z Benátek (S. Lucia) do Prahy hl. n. je s přestupem v Salzburgu (21:05, v přepočtu za přibližně 1.800,-Kč) nebo s přestupem v Mnichově (22:51, v přepočtu za přibližně 1.900,-Kč). Levněji se tam dostanete se dvěma přestupy ve Veroně a v Mnichově (5:39, v přepočtu za přibližně 1.500,-Kč).

# 21.06.2010, 20:49.
Chtěla bych se zeptat, jak je možné se dostat autem z Benátek na ostrov Lido - zda trajekt bere auta, kolik to stojí a případně i jak často jezdí. Mnohokrát děkuji. Jana.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 16.02.2010, 15:34. Trajekty jezdí přibližně každých 50 minut. Velká přestávka je přibližně mezi 1. a 6. hodinou ranní.

# 18.06.2010, 21:14.
Cestujeme do Benátek, jsme ubytovaní v Bed & Breakfast Dream v Mestre a podle infa je 200 m od ubytování zastávka, ze které jezdí autobusy do Benátek. Prosím, neznáte nějaký jízdní řád, kde bychom vyhledali odjezdy do Benátek a následné příjezdy z Benátek? Předem děkuji za informaci. Petra.

Z Dese jezdí autobusové linky 14 a 84. První jede na Piazza 27 Ottobre, druhá pak přímo do Benátek. Jízdní řády najdete na ACTV.

# 16.06.2010, 22:52.
Začátkem července se chystáme na dovolenou autem do Chorvatska, rádi bychom se ale také podívali do Benátek. Chci se zeptat, kde sehnat levné ubytování pro dva manželské páry v blízkosti Benátek, kde nechat auto zaparkované, a jaký si koupit lístek, popřípadě prosím i o jiné rady. Moc děkuji, jste super. Adriana.

Na všechny Vaše otázky najdete odpovědi v těchto našich otázkách a odpovědích.

# 14.06.2010, 20:48.
Pán Řehůřek, veľmi Vám ďakujeme za Váš e-mail na našu otázku týkajúcej sa parkovania v Benátkach. Sme už po dovolenke v Benátkach, žial predčasně ukončenej. Miesto 7. dní sme tam strávili len necelé 4 dni, pretože sme boli trošku šokovaný z cien, ktoré sú tam. Prvé naše prekvapenie bola cena za parkovanie v kempe v Tronchette. Za necelé 4 dni sme platili 101 Eur. Neviem či my sme zle boli informovaný na recepcii, ale sme sa pýtali na cenu za 1 den parkovania a tam bolo napísané na 24 hodin € 21,00. My sme tam došli v sobotu večer o 18:05 a odchádzali sme v stredu ráno o 9:00. Zážitky boly krásne, ale sme si ani zmrzlinu nedali, lebo € 1,50 za malý kopček nam vyrazila dych. Za velké pivo sme platili € 5,00, proste drahota. Vrátili sme sa na Naše krásne Slovensko a tu sme nakoniec dokončili dovolenku a neľutujem, tie krásne miesta, ktoré tu máme sú na nezaplatenie. Ale kto naozaj si može dovoliť, tak nech ide do Benátok, lebo je to krásny zážitok na celý život. Niečo nádherné, len musí mať plnú peňaženku lebo s detmi to bude drahé, kto už tým svojim nedožičí tam masku a podobne, aj ja som dcere kúpila. Ešte raz ďakujem. S pozdravom Helena. Ak Vás nebudem zaťažovat a viete, ako je to s tou cenou za parkovanie, či naozaj sme mali tak platiť, budem rada ak napíšete. Stela.

Děkujeme za Vaši zprávu. V Benátkách je skutečně draho, s tím je třeba počítat. Pokud se týče Tronchetta, oficiální ceník najdete na veniceparking.it. Pro Vaši délku parkování platí cena € 21,00 za každých započatých 24 hodin, tj. zřejmě byste měli platit € 84,00 a od toho měla být odečtena sleva 10% za parkování delší než 3 dny. Samozřejmě v případě, že jste skutečně parkovali na uvedeném parkovišti.

# 14.06.2010, 19:02.
Moc prosím o sdělení, jakým způsobem se dopravit z letiště Marco Polo na náměstí San Marco, hotel Concordia? Velmi děkuji za odpověď. Renata.

První varianta je jet autobusem č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 1 na San Marco, kde je Váš Hotel Concordia. Jízdenka na autobus stojí € 2,50, na vaporetto € 6,50. Druhá varianta je jet přímo z letiště lodní linkou Alilaguna - linea Oro (€ 30,00), linea Blu nebo Rossa (€ 13,00).

# 09.06.2010, 08:43.
Chtěl bych vám v prvé řadě pochválit vaše stránky. A dále bych měl jeden menší dotaz. V pátek jedu na Korsiku a na zpáteční cestě bych se chtěl stavit v Benátkách. Chtěl bych se zeptat na levné ubytování. Jedeme starším autem, takže ho klidně nechám někde na parkovišti dál od města odstavené. Četl jsem v průvodci Lonely Planet, že ubytování je přímo v Benátkách drahé. Nemáte nějaký tip ne levný hostel nebo něco podobného, jedná se o dvě noci. Nebo nějáký tip na kemp, stan máme s sebou na Korsiku. Hlavně aby se z kempu v blízkosti Benátek dálo dostat místní MHD, a to i ve večerních hodinách, cirka kolem 23:00. Děkuji moc za odpověď. Zdraví David.

Doporučujeme Camping Venezia Village. Tady se můžete ubytovat jak v bungalovech, tak i ve vlasním stanu. Do Benátek odtud jezdí autobusová linka.

# 07.06.2010, 08:29.
Chcela by som sa opýtať, s rodinou ideme na dovolenku do Caorle a chceli by sme si spraviť výlet do Benátok. Dočítala som sa o parkovisku Tronchetto, ale tam sa ide trajektom? Tiež som sa ale nedočítala, ako ďalej z parkoviska, teda bolo tam napísané že lodnou dopravou (ACTV). Ale nenašla som ceny lískov. Pekne by som Vás poprosila o podrobnejšiu odpoveď, veľmi vám ďakujem. S prianím pekného dňa Č.

Na parkoviště Tronchetto se dostanete z Mestre po mostě, za kterým zahnete hned doprava. Z parkoviště dále do Benátek se dostanete skutečně dopravou ACTV. Cena jednorázového lístku je € 6,50, časové jízdenky stojí € 16,00 (12 hodin), € 18,00 (24 hodin), € 23,00 (36 hodin) atd.

# 03.06.2010, 11:57.
Marně se snažím najít vlakové spojení z Rimini, případně Riccione do Benátek. Můžete mi, prosím, poradit? Odjíždím zítra odpoledne. Děkuji. Jarmila.

Většina vlakových spojů do Benátek je s přestupem ve městě Bologna. Dostanete se tam v průměru za 4 hodiny a cena jízdenky se pohybuje od € 14,90 ve druhé třídě regionálního vlaku. Většina těchto spojů zastavuje jak v Riccione, tak i v Rimini. Přímý spoj jede z Riccione v 11:08 a v 19:05. Jedná se o vlak IC a jízdenka stojí € 24,50. Podrobné jízdní řády najdete na Trenitalia.

02.06.2010, 12:31.
Na začátku července se chystáme na dovolenou do Lignana. Při této příležitosti bychom se (čtyřčlenná rodina) chtěli podívat na jeden den do Benátek. Jaké je, prosím, nejlepší parkování v případě cesty autem a dá se dojet do Benátek z Lignana lodí? Předem děkuji za odpověď. M.

Těch možností parkování je hodně, najdete je na asmvenezia.it. My doporučujeme Tronchetto. Levnější parkování je např. v Punta Sabbione, odkud pak můžete do Benátek cestovat lodí. V sezóně však doporučujeme v tomto případě vyrazit raději dříve. Možnost cestování do Benátek lodí přímo z Lignana najdete v naší odpovědi ze dne 15.04.2010, 08:17.

# 31.05.2010, 12:06.
Prosím o sdělení, jak je možné se přepravit ze Silea u Trevisa, kde budeme ubytováni, do Benátek. Děkuji mnohokráte. František.

Autobusovou linkou č. 3 společnosti ACTT se musíte dopravit do Trevisa na železniční stanici. 75 minutový lístek by měl stát € 1,30. Odtud pak můžete jet do Benátek vlakem za € 2,35 nebo autobusem ACTV č. 8. Cenu jízdenky však neznáme.

# 26.05.2010, 10:41.
Chtěla bych se zeptat, jak se nazývá nejluxusnější čtvrť v Benátkách? Nepotřebuji to pro dovolenou, takže nehledím ani na památky a hotely. Spíše naopak. Vůbec by nevadilo, kdyby ta čtvrť byla obytná :-) Což nejspíš bude. Děkuji za odpověď. Eva.

Z hlediska hotelů, turistického ruchu, památek atd. a s tím souvisejících cen se jedná o San Marco, z historického hlediska se jedná o Rialto.

# 25.05.2010, 20:17.
Prosím Vás o radu. piateho júna cestujeme autom zo Slovenska do Benátok a chceme vedieť, kde je najbližšie a najlacnejšie parkovisko, kde bysme chceli zaparkovať a nocovať aspoň na dva dni, odkial bysme mohli absolvovať peší výlet ku pamiatkam. Ďakujem za skorú odpoveď. Helena.

Pěšky jsou dostupné Benátky z parkovišť přímo v Benátkách, která jsou zpoplatněna, např. Tronchetto. Nocovat tam však v autě nemůžete. Mnoho parkovišť je i v Mestre, jejich seznam a ceny (jsou tam i parkoviště nezpoplatněná) najdete na asmvenezia.it. Od těchto parkovišť však musíte překonat minimálně úsek po mostě, který je dlouhý 3,85 km. Vhodná je autobusová doprava ACTV. Jednorázový lístek na autobus (75 minut) stojí € 1,10.

# 24.05.2010, 14:23.
V pátek jedu do Benátek na víkend. Do pondělí. Chtěl bych se zeptat, co je pro mě a přítelkyni nejvýhodnější si koupit za jízdenku na vodní dopravu po Benátkách a do Benátek. Budeme bydlet ve vesnici Malcontenta, směr na Padovu. Tam nechám auto a chtěli bychom jezdit do Benátek loďkou, pokud bude nějaký spoj. Je nám 23 let. Díky. K.

V tom případě bude pro Vás výhodné si zakoupit časovou jízdenku na 48 hodin za € 28,00 nebo na 72 hodin za € 33,00 (podle toho kdy poprvé a naposledy do Benátek pojedete). Z Malcontenta Vám jede autobus č. 56 na Piazzale Roma - ACTV. Odtud pak můžete jet lodními linkami do dalších částí Benátek. V Malcontenta jsou cca 4 zastávky této linky. Přímá lodní linka udtud nejezdí. Jednorázová jízdenka na autobus stojí € 1,10, na lodní linky € 6,50. V časové jízdence jsou neomezené jízdy jak autobusem, tak i lodními linkami.

# 18.05.2010, 09:51.
Jedu s rodinou v červenci do Rosolina Mare v deltě Pádu na břehu benátského zálivu. Samozřejmě chceme podniknout výlet do Benátek, ale rádi bychom lodí. Prosím, kde mám hledat jízdní řád nějaké přípobřežní místní lodní dopravy včetně ceníku? Přijet lodí do Benátek mi připadá velmi romantické i stylové. Velmi děkuji. Pepa.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 21.05.2009, 19:43.

# 15.05.2010, 00:36.
Chtěl bych se Vás zeptat, jak se co nejjednodušeji dostat s dálnice do přístavu na trajekt na Korfu v Benátkách a zda nemáte GPS souřadnice, popřípadě adresu. Nevím, zda je přístav v Mestre nebo v Benátkách. Děkuji za odpověď. Jindřich.

Trajekty odjíždějí z Tronchetta v Benátkách. Z Tangenciály sjeďte na sjezdu Venezia - Mestre - Porto. Je to hned za místem, kde Tangenciála přejíždí železniční uzel. Podjedete Tangenciálu a silnice Vás povede doleva. Kolem železnice pojedete prakticky až do Benátek, přes Ponte della Liberta. Za mostem zahnete hned doprava.

# 05.05.2010, 09:22.
Máte moc pěkné stránky na webu. Je neuvěřitelné, co všechno víte, proto jsem se chtěla poradit. Jedeme autem v červnu s dětmi do Itálie (Lignano - Pineta). Chtěli bychom navštívit Benátky. Ráda bych tam jela lodí z Lignana, ale je to dost drahé. Jak jsem se dočetla, asi nejlepší a nejlevnější varianta je jet autem do Tronchetta. Jestli jsem to dobře pochopila, když dojedeme do Tronchetta, tak pak můžeme dojít pěšky do centra? Nebo můžeme z Tronchetta jet lodní dopravou, kolik stojí lístek? Ještě tam máte parkoviště Punta Sabbioni, to je také poblíž Tronchetta? Anglicky moc neumíme, myslíte, že si vystačíme ze slovníkem? Moc děkuji za odpověď. Zdravím. E.

Odpověď na Vaši otázku ohledně Tronchetta a cesty pěšky najdete v odpovědi ze dne 15.04.2010, 14:55. Pokud pojedete lodí, pak jednorázový hodinový lístek stojí € 6,50. Časová jízdenka na 12 hodin stojí € 16,00 a na 24 hodin € 18,00. Punta Sabbioni není poblíž Tronchetta. Je to za Lido di Jesolo a Cavallino - Treporti. Informace najdete v odpovědi ze dne 13.04.2010, 15:35. Pokud jste samostatní cestovatelé, pak angličtinu potřebovat nebudete, bude Vám stačit několik základní italských slovíček. Pokud ne, doporučujeme nějaký organizovaný výlet s průvodcem.

# 03.05.2010, 08:36.
O víkendu jsem se Vás dotazoval na cestu z Trevisa do kempu v Mestre. Nyní jsem si však rezervoval hotel Villa Parco, Via Rodi 1 a tak bych se Vás rád zeptal na cestu z Trevisa do tohoto hotelu. Za radu Vám mnohokrát děkuji. M.

Z letiště v Trevisu jeďte autobusem ATVO do Benátek na Piazale Roma. Cena lístku je € 5,00 (zpáteční platný 7 dní stojí € 9,00). Odtud pak jeďte lodní linkou ACTV č. 1 na ostrov Lido. Doveze Vás na Santa Maria Elisabetta. Odtud je to k hotelu přibližně 1 km. Můžete jet autobusem ACTV.

# 03.05.2010, 08:20.
Ráda bych se zeptala na tvz. přívozy v Benátkách přes kanál Grande. V průvodci jsem se dočetla, že je to levné a že je to jen gondolkou přes kanál. Těch přívozů má být přes kanál 8. Protože z našeho kapesného se na výlet gondolou asi nedostane, chtěla bych zkusit apespoň toto. Nevíte, prosím, o tom něco bližšího, případně cenu? Děkuji. D.

Tzv. lístek traghetto turista společnosti ACTV stojí € 2,00 a lze ho použít k převozu přes Velký kanál výhradně linkou č. 1 + dalších osm spojů: S. Zaccaria - S. Servolo, S. Zaccaria - S. Giorgio, Lido - S. Elena, Certosa - S. Elena, Murano Colonna - Cimitero o F.te Nove, F.te Nove - Cimitero o Murano Colonna, Zattere - Palanca, S. Basilio - Sacca Fisola. Nejedná se však o jízdu gondolou, ale běžným vapporetem. Gondoliéři Vás také převezou, cena nám však v tomto případě známá není.

# 01.05.2010, 14:30.
Chtěl bych využít Vašich skvělých stránek a také se na něco zeptat. Letíme příští týden 2 dospělí a 1 dítě do Trevisa a plánujeme se ubytovat co nejblíže Benátek. Po prostudování Vašich odpovědí mi jako nejlepší přijde kemp Venezia Village v Mestre. Pochopil jsem dobře, že se k němu dostaneme přímo autobusem z letiště? Nepodařilo se mi však na stránkách tohoto kempu sehnat rezervační formulář. Myslíte, že v tomto období zde dostaneme odpovídající ubytování i bez předběžné rezervace? Děkuji Vám předem za odpověd. M.

Ubytování lze zarervovat telefonicky na +39 041 5312828. Na toto číslo můžete poslat i fax. Doporučujeme rezervaci. Ke kempu Camping Venezia Village jezdí přímá linka ACTV z letiště Marco Polo. Z letiště Treviso musíte nejdříve autobusem ATVO do Benátek nebo na stanici Mestre FS a odtud autobusem ACTV ke kempu.

# 01.05.2010, 01:16.
Okolo 24. června bychom rádi navštívili Benátky. Líbilo by se nám, kdyby nás jimi někdo provedl a představil nám zajímavá místa. Je možné sehnat například nějakého česky mluvícího gondoliéra? Nebo jiného průvodce přímo v Benátkách? A kolik lidí se přibližně vleze na běžnou gondolu? My budeme 4 dospělí a 4 děti. Děkuji moc za Vaši odpověď! Martin.

V Benátkách mohou provádět turisty pouze licencovaní průvodci. Ceny těchto služeb najdete na Guide Venezia. Tam si je můžete také objednat. Provádí se i v českém jazyce. Běžná gondola je pro maximálně šest osob.

15.04.2010, 14:55.
15. května plánujeme jednodenní výlet do Benátek. Chtěla bych se zeptat, kdy je nejlepší doba na příjezd tak, aby se dalo bez problémů zaparkovat, kolik stojí parkovné a zdali se dá na náměstí sv. Marka dojít z parkoviště pěšky? Už jednou jsme tam jeli po zpáteční cestě ze Sicílie, ale parkoviště bylo tak plné, že jsme to vzdali. Jedeme ze Severní Moravy. Děkuji za odpověď. Naďa.

Čím dříve ráno, tím lépe. Doporučujeme Tronchetto. Cena je € 3,00 až € 4,00 na hodinu, € 21,00 na den. Pokud bude parkoviště obsazené (což by v polovině května být nemělo), jsou tady další možnosti - seznam dalších parkovišť v Benátkách a Mestre i s cenami a dalšími informacemi najdete na asmvenezia.it. Na náměstí sv. Marka se z parkovišť v Benátkách dojít pěšky určitě dá. Je to vzdušnou čarou přibližně dva až tři kilometry (podle parkoviště). Uličkami samozřejmě více. Je potřeba se nasměrovat k mostům přes Velký kanál - Ponte di Rialto nebo Ponte dell' Academia. Přes ten druhý je to o hodně blíže.

15.04.2010, 08:17.
Řehůřkovi, máte moc pěkné a zajímavé internetové stránky. Letos v červenci se chystáme na dovolenou do Bibione. Chtěli bychom se podívat do Benátek a manžel by rád jel do Benátek lodí. Chtěla jsem se proto zeptat, jak funguje lodní doprava mezi Bibione a Benátkami a kolik stojí jeden lístek. Předem děkuji za odpověď. B.

O žádné pravidelné lodní dopravě mezi Bibione a Benátkami nevíme. Většina agentur pořádá výlety do Benátek tak, že odveze klienty na Punta Sabbioni, odkud výlet pokračuje lodí do Benátek a zpět, potom zase do Bibione autobusem. Takový celodenní výlet stojí přibližně € 30,00 až € 35,00, děti do 12. let platí € 15,00 až € 20,00. Výlet lodí z Bibione do Benátek však uskutečnit určitě lze. Motorové lodě odjíždějí z přístavu Porto Baseleghe. V květnu, červnu a září každé úterý a čtvrtek, v červenci a v srpnu v pondělí, úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Odjezd je v 8:00, do Benátek připluje loď přibližně za dvě hodiny. Z Benátek je pak odjezd v 16:00 a návrat do Bibione za dvě hodiny. Jedná se o výlet pořádaný z Lignana, kdy je do přístavu Porto Baseleghe zajištěn autobusový transfer, odjíždějící z Lignana v 7:30 (návrat pak v 18:30). Zastavuje i v Caorle. Cena výletu je € 44,00, děti do 12. let platí € 23,00 a děti do jednoho roku € 4,00. Odjezdy se mohou lišit v závislosti na přílivu. Výlet organizuje společnost Lignano Tours, ceny jsou z roku 2009. Loď provozuje Fenice MMI. Doporučujeme si vše ověřit na místě v přístavu Porto Baseleghe.