BENÁTKY 2005

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2005

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2005. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

21.06.2005, 19:29.
Děkuji za odpověď. Můžete mi prosím dát tip na ubytování v Benátkách v hotelu nebo pensionu pro manželské páry? Děkuji. K.

Podívejte se na Booking, kde najdete tipy na ubytování v Benátkách.

# 20.06.2005, 22:10.
Rádi bychom s manželkou a přáteli (manželi) v září 2005 navštívili Benátky, jednalo by se o prodloužený víkend od 23. do 26.9.2005. Můžete nám prosím poradit levné ubytování a cestu, kde bude blíže popsaný směr včetně poplatků? Děkujeme. K.

Levné ubytování najdete snad jen v kempech - buď ve vlastním stanu nebo v apartmánech. Kempy najdete nejlépe na portále italských kempů. Ve směru od Prahy jeďte přes České Budějovice, Linz, Salzburg, Villach, Udine a Mestre do Venezia (820 km). Ve směru od Ostravy a Brna jeďte přes Wien, Graz, Klagenfurt, Villach, Udine a Mestre do Venezia (925 km z Ostravy nebo 735 km z Brna). Poplatky: Rakousko - dálniční známka na 10 dnů (€ 7,60) - lze zakoupit i v ČR např. na čerpacích stanicích Shell, na trase z Prahy je třeba počítat s platbou mýtného v Tauerntunnel + Katschbergtunnel přibližně € 10,00, na trase z Brna poplatky v tunelech nejsou. Itálie - platí se mýtné na dálnicích, při vjezdu si vyzvednete tiket a po jeho předložení na výjezdu zaplatíte v kase mýtné (stejný systém jako u nás na některých parkovištích se závorou). Úsek Tarvisio - Mestre stojí € 10,50. Bližší informace najdete na portále italské Autostrade. Parkování: při příjezdu po mostě je velké patrové parkoviště vpravo za mostem. 24 hodin tam stojí € 18,00. Podívejte se na bližší informace o tomto parkování. Přejeme příjemné strávení víkendu v Benátkách.

26.05.2005, 10:04.
V srpnu se chystáme na pár dní na svatební cestu do Benátek. Můžete nám prosím doporučit nějaké výlety do okolí a zajímavé památky, přibližné ceny vstupů, místní dopravy atd. Popřípadě odkázat na webové stránky, kde tyto informace najdeme? Děkuji předem a přeji pohodové léto :-) Ivana, Liberec.

Nejdříve se podívejte na oficiální informace o Benátkách. Potom si prohlédněte mapu Benátek. Vhod Vám určitě přijdou podrobné informace, ceny vstupů do muzeí, otevírací doby atd. Prohlédněte si Tipy na výlety v okolí Benátek (kraj Veneto). Zajímavé může být zakoupit si Venice Card. Přejeme Vám překrásnou svatební cestu.